25.04.2024
Здоров’я Новини

“Ми не справляємося”: у монастириській лікарні бракує лаборантів для проведення аналізів

У Монастириській райлікарні бракує лаборантів для проведення аналізів хворим. Про цю проблему повідомив у соцмережі Фейсбук завідувач лабораторії Віталій Тріщук. 
“Шановні пацієнти, тільки в нашому госпіталі перебуває 70 пацієнтів. Наша одна лаборантка виконує по 70-100 загальних аналізів крові і сечі, ще три лаборанти виконують біохімічні аналізи, ІФА і т.д., плюс ургенція. В нас захворіло декілька лаборантів, решта – працюють на межі можливостей. З певних технічних причин сімейна медицина не робить аналізів на даний час, а ми не справляємося. В нас в будь-який час може захворіти ще хтось із лаборантів і тоді…Тому, я всіх прошу віднестися з розумінням до нашої лабораторії, враховуючи ситуацію, яка склалася і пошкодувати наших лаборантів”, – йдеться у дописі.
Згідно з даними обласного лабораторного центру, у Монастириському районі від початку пандемії COVID-19 підтвердився у 803 людей. З них: 643 одужали, 10 померли, 150 продовжують хворіти. За останню добу на Монастирищині COVID-19 виявили ще у 11 людей.
Перейти до панелі інструментів