19.04.2024
Вибори-2020 Новини

“Перемога або безцінний досвід”: як тернопільські кандидати реагують на попередні результати голосування

Поки ЦВК продовжує підраховувати результати виборів, представники політсил ведуть паралелний підрахунок. Відповідно до нього, деякі кандидати вже дякують у соцмережах своїм виборцям за підтримку і визнають, що не пройшли. Інші ж святкують перемогу.

Так кандидат від “Голосу” Андрій Шкула на своїй фейсбук-сторінці подякував усім, хто його підтримав, однак визнав: до міської ради цього разу не проходить.

“Вибір зроблено) Щиро дякую тим сотням тернополян, які віддали свій голосу «Голосу» та мені особисто. Це була не просто відмітка в бюлетені чи цифра, а вияв довіри та вдячності за попередні роки роботи. Тому, спасибі вам.
Голосів для проходження до Тернопільської міської ради мені не вистачило. Ця каденція ТМР без мене, а далі буде видно.
Чи засмучений я? Може трішки, бо були певні задуми та розуміння “що” та “як” робити для міста. Я тут живу і мені важливо, що буде далі. Разом з тим, переконаний, знайду, як ті знання застосувати.
Щодо нового складу ради то… там багато адекватних людей. Бажаю не соромитись Вашого вибору та ділити відповідальність за все, що буде відбуватись в Тернополі. Нехай все буде добре )))”, – пише Шкула.

Тим часом представник пропрезидентської політсили “Слуга народу” Віктор Гевко не коментує результати голосування, натомість рефлексує щодо допису іншого користувача про підкупи виборців.

“Це реально катастрофа і шок! Був дуже не приємно вражений! Мабуть ми інше покоління, яке розраховувало, що такого вже немає. Ми розраховували, що люди свідомі і розуміють, що не можна продавати майбутнє міста, країни, нас і наших дітей. Та на нажаль, це прикра реальність, яка масово існувала на цих місцевих виборах! І ми теж винуваті, що до кінця не догледіли не зашкодили цьому процесу! Можливо, тому, що просто морально не були до цього готові, тому що собі таке б не дозволили!” – запевняє він.

За попередніми підрахунками політсил, партія “За майбутнє” зараз на межі потрапляння/непотрапляння до міської ради. Кандидат від цієї партії Василь Томчишин у фейсбуці поділився своїми думками з приводу кампанії і настроєм від потенційного результату.

“Дякую всім, хто вірив, допомагав та підтримував. Кампанія була не проста, але як мені сказав Іван Адамович (Чайківський – нардеп, був №1 у списку ЗМ до міської ради – авт.), поразки не існує – ми отримуємо або перемогу, або безцінний досвід.
Так ось, за останні 4 місяці я здобув досвід, подорослішав, зламав носа, перехворів на коронавірус, знайшов нових друзів і почав ще більше цінувати старих.
Усім хто став владою на місцях бажаю гідності, терпіння та завжди пам’ятайте, хто Вас обрав.
Усім виборцям скажу одне – ми маємо таку владу, на яку заслуговуємо”, – пише Томчишин.

Подякувала своїм виборцям і кандидатка до міської ради від “Радикальної партії Олега Ляшка” мисткиня та підприємиця Мирослава Ярмуш.

“Вельми вдячна всім і кожному, хто на місцевих виборах підтримав мене своїм голосом і усім хто не підтримав, але прийшов на дільниці і зробив свій вибір. Коли закриваються одні двері, завжди відкриваються інші. Потрібно довіряти серцю, інтуїції і йти далі – власною стежкою. Будьте корисні нащадкам вічно”, – написала Ярмуш.

Натомість представник “Європейської солідарності” Віктор Шумада стверджує, що його політсила проходить в усі ради краю. На офіційній сторінці “ЄС” йдеться про результат у 22,5-22,96%.

“Сьогодні уже можемо говорити про перші проміжні результати виборчої кампанії. «Європейська Солідарність» у Тернополі та Тернопільській області отримала надзвичайно важливу для нас підтримку. Наші фракції будуть представлені в усіх радах. І це велика заслуга кожного, хто прийшов на виборчі дільниці, незважаючи на погану погоду, коронавірус та вихідний, і проголосував за курс України до ЄС та НАТО, за продовження реформ та розвиток громад, за професійну і патріотичну команду.
Водночас, надзвичайно важливу роль у цьому процесі займають члени дільничних виборчих комісій. Цього року у зв’язку із зміною виборчого законодавства робота у ДВК була більш складною та потребувала особливої уваги і затрати часу.
Переконаний, що держава повинна більше уваги приділити питанням оплати праці для цих працівників. Бо, ці кошти, які вони сьогодні отримують за свою роботу, особливо тепер у час пандемії коронавірусу, що є небезпечним для їх життя і здоров’я, це мізер.
Та попри це, люди працюють, рахують голоси та підбивають підсумки, аби результати виборів були реальними та відповідали дійсності”, – йдеться в дописі Шумади.

Представниця ВО “Свобода” Ольга Шахін, яка балотувалася до міської ради Тернополя у свому дописі відзначила, що для неї дорожче за отримані голоси.

“Дякую за кожен голос! За лічені дні стане офіційно відомо хто переміг на цьогорічних місцевих виборах. Проте, не знаючи результатів, з впевненістю можу сказати – я щаслива!!!

Адже у мене, в день виборів було найголовніше – ваша підтримка.
Я дякую кожному, хто віддав свій голос за мене, дякую кожному хто проголосував за ВО “Свобода”!
Для мене ваша підтримка була надзвичайно відчутною!
У кожному повідомленні, кожному доброму слові.
Ваша довіра – це найдорожче, що може отримати кандидат у депутати!”, – написала Шахін.

Кандидат на посаду міського голови від “Сили людей” Іван Сороколіт також подякував у фейсбуці тернополянам, котрі прийшли 25 жовтня на вибори. Хоч уточнив, що дякує не всім.

“Щиро дякую тим, хто знайшов час прийти на виборчі дільниці й зробив відповідальний вибір.
ГОЛОВНЕ:
Ви не просто надали нам підтримку близько 6%. Ви зробили ДУЖЕ важливу справу, про яку, можливо, і не здогадуєтесь.
Мало хто вірить, що в обласному центрі з опозиційної ніші можна перемагати на виборах з “безрейтинговою” партією. Мало хто вірить у власні сили й можливість здобувати підтримку виключно авторитетом кандидатів.
Саме тому усі, хто прагне хоч якихось результатів, шукають рейтингові партійні бренди або ж сезонні олігархічні проекти.
Разом з вами ми довели, що підтримку на місцевих виборах можна здобувати без олігархічних проєктів та столичних партійних брендів.
Не дякую тим, хто продав свій голос. А таких багато. За нашими оцінками – близько 20%”, – написав Сороколіт.

Не обійшлося і без гумору. Так, тепер вже ексдепутат Тернопільської міської рази Святослав Півторак, який цього разу балотувався від “Слуги народу”, з гумором поставився до того, що не потрапить до міськради. Він поцікавився у своїх друзів, який рід занять йому варто обрати надалі? Судячи з фото, обирає між тим, щоб піти у фермери чи в офіціанти.

Скрін із фейсбук-сторінки Святослава Півторака

 

 

Перейти до панелі інструментів