25.04.2024
Вибори-2020 Новини

Хто став міським головою Тернополя і райцентрів (попередні дані)

Більшість міських голів Тернопільщини зуміли переобратися. Це стосується як райцентрів, так і самого Тернополя. З перемогою новообраних мерів вітають у соцмережах, не дочекавшись офіційних результатів ЦВК. Переважно вітають потенційних переможців однопартійці.

Тернопіль

За попередньою інформацією, чинний міський голова Тернополя Сергій Надал перемагає уже в першому турі з результатом понад 70%.  Таку інформацію на власній сторінці у Фейсбук оприлюднив голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

Сергій Надал

 

“Вітаємо свободівських міських голів з блискучою перемогою на місцевих виборах у першому турі! Івано-Франківськ — Руслан Марцінків 84%! Хмельницький — Oleksandr Symchyshyn 87%! Тернопіль — Сергій Надал 74%! Є Свобода — буде Україна!”, – написав він. 

 

Кременець

За попередніми підрахунками, одну з найбільших громад Тернопільщини, Кременецьку, очолив освітянин, директор однієї з міських шкіл, 36-річний “свободівець” Андрій Смаглюк. Новообраного мера вже вітають у Фейсбуці.

Андрій Смаглюк

 

“ Головна перемога нашої команди. Десь глибоко у виборчій ніченьці із новообраним міським головою Кременецької об’єднаної територіальної громади. Так. Наш свободівець, націоналіст Андрій Смаглюк переміг мерські вибори”, – написав на своїй сторінці активіст Дмитро Мельничук, позначивши у дописі Смаглюка. 

 

Бережани

За попередніми підрахунками міським головою Бережан на головою Бережанської ОТГ став уродженець цього міста Ростислав Бортник. Він працював архітектором у провідних бюро Відня, Голландії, Швеції та Німеччини.

Ростислав Бортник

Бортник уже дякує виборцям за висловлену довіру на своїй сторінці у Фейсбуці. 

“Шановні краяни.Висловлюю Вам свою вдячність за висловлену довіру. Дякую, що повірили в мене і мою програму. Планка поставлена високо, але разом ми зможемо досягнути ще більших висот. Також прошу Вас стати частиною команди, висловлювати ваші ідеї, бачення, побажання. Буду старатися вислухати кожного. Лиш в такий спосіб ми зможемо розбудувати наш край. “Бережанщина. Там, де добре…”, – написав Ростислав Бортник.

Зборів

Попередньо про перемогу чинного міського голови Зборова Руслана Максиміва повідомляють на сторінці “Зборів позитивний” у соцмережі Фейсбук. 

Руслан Максимів

 

“За попередніми даними із дільниць очільником Зборівської громади стає Руслан Максимів. Друге місце посідає Василь Пихальський, третє Олександр Парацій. Офіційну інформацію від ТВК буде відомо незабаром. Вітаємо лідерів та переможця!”, – йдеться у повідомленні. 

 

Збараж

Збаpазьку ОТГ на Тернопільщині в наступні роки очолюватиме Pоман Полікpовcький. Пpо це на cвоїй cтоpінці у Фейcбуці повідомив секретар збаразької міськради Pоман Напованець.

Роман Полікровський

“ Фактично завеpшено підpахунок голоcів… Вже можна впевнено cказати, що Pоман Полікpовcький здобуває пеpемогу на вибоpах та найближчі 5 pоків буде очолювати новоcтвоpену Збаpазьку ОТГ. Тепеp, головне, випpавдати довіpу вибоpців. Вітаю, та cпівчуваю, бо pоботи попеpеду багато, а очікувань у гpомадян ще більше!” – Напованець.

 

Монастириська

З перемогою вітають чинного голову Монастириської ОТГ Андрія Старуха

Андрій Старух

“З перемогою! Нехай у всіх починаннях Вас супроводжує удача, розуміння та підтримка колег і однодумців, а непроста відповідальна робота приносить задоволення .Бажаємо Вам міцного здоров’я, сил та натхнення виконати усі взяті на себе зобов’язання.! – написала на сторінці Старуха Руслана Крегель.

 

 

Хоростків

Дякує виборцям за довіру чинний міський голова Хоросткова Степан Гладун. Попередньо відомо, що його підтримали 92% жителів громади.

Степан Гладун

“Дорогі жителі Хоростківської ОТГ! Щиро дякую всім, хто не залишився осторонь та взяв активну участь у виборах до місцевих рад – 2020! І хоча офіційного підрахунку голосів ще немає, але по данних з протоколів ДВК мене підтримали більше 92% жителів громади. Кожен Ваш голос, відданий за мене та партію Довіра Тернопіль – це величезна віра в нас, яку ми будемо і надалі виправдовувати конкретними справами. Ми пройшли цей шлях достойно. Адже моя участь у виборах та виборча кампанія відбулася без розкрученого бренду партії, без мільйоного бюджету, без дороговартісної реклами, але з великою вірою в перемогу та прекрасними людьми у команді. Щиро Вам дякую за довіру! Бажаю Вам всім міцного здоров’я, родинного блогополуччя, хай у Вашому домі і в нашій країні буде мир!”, – написав Гладун у Фейсбуці.

Борщів

Згідно з попередніми даними, Борщівську міськраду очолить Ігор Чопик. На своїй сторінці у соцмережі Фейсбук він дякує виборцям за те, що віддали за нього свій голос і розповідає про плани на посаді міського голови.

Ігор Чопик

“Шановні жителі Борщівської обєднаної територіальної громади! Ваша довіра на виборах- це велика відповідальність перед вами. Я щиро вдячний кожному з вас, хто віддав свій голос за мене та за команду ВО “Батьківщина”. Дякую тим, хто підтримав словом, порадою і надхненням на цьому нелегкому шляху. Дуже тішить,що в нашій громаді є свідомі та відповідальні люди. Це означає, що є з ким працювати і рухатись вперед, роблячи нашу громаду однією із кращих. Маю велике бажання і надію, що довірена вами посада дась змогу втілити в життя всю передвиборчу програму, бо буду працювати на засадах чесності, прозорості та законності. Є багато планів, а ще більше – роботи. Разом із вами побудуємо громаду, в якій буде комфортно жити кожному. В якій будуть робочі місця, розвинена економіка, інфраструктура, культура, туризм, спорт. Громаду, де влада буде з населенням, буде слухати і головне – чути, підтримувати і дбати про добробут людей нашого краю”, – написав Чопик.

Чортків

 

Володимир Шматько

Міським головою Чорткова і надалі буде Володимир Шматько. Попередні результати підрахунку голосів повідомляє у Фейсбуці політична партія “Сила людей”, від якої йшов на вибори Шматько.

“Володимир Шматько – перше місце (близько 85%) на посаду міського голови Чорткова”, – йдеться у повідомленні.

 

Копичинці

У Копичинцях з перемогою вітають Богдана Келічавого.

Богдан Келічавий

“Вітаю друже з перемогою! Впевнений ти докладеш максимум зусиль, щоб зробити Копичинецьку громаду успішною”, – написав на його сторінці у Фейсбуці місцевий журналіст Андрій Опир.

“Знаю одне що Богдан є професіоналом і на нашу громаду чекають чималі зміни. Щиро дякую усім хто нас підтримав і повірив нам”, – зазначає у соцмережі Анжела Йосипів.

Бучач

За попередніми даними, представник “Європейської солідарності” Віталій Фреяк переміг на виборах Бучацького міського голови.

Віталій Фреяк

 

“Віталій Фреяк – новий голова Бучацької громади”, – йдеться у повідомленні партії “Європейська солідарність – Бучаччина” у соцмережі Фейсбук.

Зауважимо, що в грудні цього року Фреяк був обраний головою Бучацької районної ради, де працював досі.

 

Шумськ

Попередньо про перемогу кандидата від партії “Слуга народу” Вадима Боярського на посаду міського голови Шумської ОТГ повідомив представник штабу Денис Милий.

Вадим Боярський

“Шумська ТВК прийняла усі протоколи з мокрими печатками і підписами членів ДВК з виборів міського голови Шумської ОТГ.

Боярський Вадим – 3354 голоси (39,04%)
Плетюк Володимир – 3201 голос (37,27%)
Панчук Іван – 1577 голосів (18,36%)”, – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, до цього Вадим Боярський був директором  департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації.
Ланівці
Міським головою Лановецької ОТГ і надалі буде представник “Європейської солідарності” Роман Казновецький.
Роман Казновецький

Про це, зокрема, йдеться на офіційній сторінці політсили.

“За попередніми підрахунками, він набрав понад 50 відсотків голосів, відтак втретє став міським головою Ланівців. Нагадаємо, Роман Казновецький у 2015 році переміг у виборах Лановецького міського голови, а у 2017 році очолив Лановецьку ОТГ”, – пишуть там.
Заліщики
Заліщицьку ОТГ очолить Іван Дрозд, який балотувався від “Європейської солідарності”.
Іван Дрозд

“Іван Петрович – голова Заліщицької районної ради у 2010-2020 р., очільник Заліщицької районної адміністрації з 2004-2005 р., підприємець”, – так характеризують його на сайті політсили.

 

 

Товсте

За попередніми підрахунками, на Заліщанщині продовжить очолювати Товстенську ОТГ кандидат від “Європейської солідарності” Іван Проданик.

Іван Проданик

“У 2015 році був обраний селищним головою Товстого, а у 2018 році очолив Товстенську об’єднану територіальну громаду”, – пишуть про нього на сайті партії.

Іван Проданик вже подякував за підтримку на своїй фейсбук-сторінці

 

 

 

Підволочиськ

Підволочиську ОТГ і надалі очолюватиме представник “Батьківщини” Віталій Дацко.

Віталій Дацко

Він був селищним головою Підволочиська з 2010 р, двічі обирався депутатом районної ради, понад рік пробув у зоні АТО, йдеться на сайті громади.

 

 

 

 

Вишнівець

Вишнівецька ОТГ залишається із Володимиром Кравцем, який до того її очолював, та йшов на вибори від партії “Добрий самарянин”. Переобраний голова вже подякував у фейсбуці жителям ОТГ за їхній вибір.

Володимир Кравець

“Я безмежно вдячний за те, що прийшли на вибори і віддали свої голоси за мене і мою команду! Моє серце переповнює щира радість, бо ваша підтримка – вражаюча, вона вселяє віру, що ці чотири роки ми рухалися в правильному напрямку. Так, у нас були помилки, не все вдавалося, не все зробили, що обіцяли в 2016 році. Проте, погодьтеся, найбільше наше із вами досягнення – це зміни у свідомості людей: так, як було, більше не може бути!!!”, – пише Кравець.

 

Крім того, як повідомляє на своїй Фейсбук-сторінці нардеп Ігор Василів, також перемогли:

Василь Бойко – на виборах голови Почаївська об’єднана громада;
Yurik Panasyuk – на виборах голови Великодедеркальська об’єднана територіальна громада;
Роман Кухарський – на виборах голови Борсуківська об’єднана територіальна громада.
Ілько Стахурський – у новоствореній Скориківській ОТГ.

Тим часом в “Європейській солідарності” також повідомляють про перемогу Володимира Петровського на виборах до Саранчуківської сільської ОТГ.

Видання Терміново оновлюватиме інформацію щодо виборів міських голів інших районів в міру її надходження. 

 

Перейти до панелі інструментів