29.03.2024
Відео Вибори-2020 Громада Новини Оперативно

На Тернопільщині зафіксовано найвищу явку – ЦВК (відео)

Жителі Тернопільщини продемонстрували найвищу явку в Україні під час цьогорічних місцевих виборів.

Про це щойно під час брифінуг повідомив голова ЦВК Олег Діденко.

«Найвища активність виборців спостерігалася у Західній Україні, найвищий результат  – у Тернопільській області, він склав 46,78 %. Найнижчий – у Донецькій області (31,67%). Простежується тенденція, що на Заході та в центрі України активність виборців була дещо вищою», – сказав Діденко.

Читайте також: “Процес вийшов з-під контролю”: чому тернополяни голосують поза кабінками, а результати виборів можуть не виражати реальну думку громади

Загалом по Україні, за його попередніми даними, явка склала орієнтовно 37%. Це на 9,6% менше, ніж на місцевих виборах 2015 року.

«Порівняно з явкою 2015 року, яка складала 46,6 %, активність зменшилася. Результати очікувані і закономірні… Були ще проміжні вибори і ми бачимо, що в умовах карантину явка зменшується орієнтовно на 10%», – зазначив голова ЦВК.

Читайте також: Жителю Тернопільщини, який демонстративно порвав свій бюлетень, загрожує кримінальна відповідальність (відео)

Нагадаємо, сьогодні вранці на дільницях не обійшлося без інцидентів. Зокрема, окремі з них відкрилися запізно, на двох дільницях переплутали бюлетені і там вибори відбулися лише частково, ще на одній бюлетені залили кавою і їх довелося визнати недійсними. А в обід офіційна явка в області відверто не вражала.

 

Перейти до панелі інструментів