18.04.2024
Вибори-2020 Новини

Поки одні члени ДВК обідали, а інші відновлювали струм, з дільниці зникло 50 бюлетенів

550 бюлетенів не дорахувалися на дільницях Тернопільщини, про це на пресбрифінгу розповів начальник обласної поліції Олександр Богомол. Ще понад 300 знищили, заливши кавою.

Перший випадок із зникненням бюлетенів трапився на Теребовлянщині. Там на дільниці не дорахувалися майже половини необхідної кількості бюлетенів на вибори до райради.

– Із 900 бюлетенів 400 не було, – розповів Богомол. – Начебто їх буде достатньо, щоб провести вибори, бо досить низька явка. Члени комісії не перерахували бюлетені при отриманні. Це було порушенням з їхнього боку.

На дільницю виїхали члени територіальної виборчої комісії, також туди направили слідчо-оперативну групу. Вони будуть розбиратися, чи є тут адміністративне, чи вже кримінальне правопорушення, а також відслідковувати процес масового зникнення бюлетенів.

Читайте також: На Тернопільщині явка станом на 13 год склала 17% – ЦВК

Крім цього в Заліщицькому районі в одній з ДВК зникло 50 бюлетенів. Голова комісії звернувся до поліції.

– На даній дільниці не дотрималися інших правил, – пояснює Богомол. – Вдень частина членів ДВК пішли на обід, а частина – ремонтувати світло, яке зникло, залишили лише одну спостерігачку. Після цього виявилося, що 50 бюлетенів на вибори в депутати до місцевої ради зникли.

Читайте також: “Це неправомірно, це – велика образа”: на Тернопільщині намагалися завадити проголосувати жінці з поганим зором

Трапилося це в селі Ворвулинці. В даному випадку порушать кримінальне провадження, запевнив Богомол. Наразі проводять слідчі дії та допити представників комісії.

Також Богомол підтвердив випадок про знищення понад 300 бюлетенів на ДВК у Кутківцях, які залили кавою. Однак за цей випадок ніхто відповідальності не нестиме. За словами очільника обласної поліції, це трапилося неумисно, крім того, на дільниці є значний залишок бюлетенів.

 

 

 

 

 

 

Перейти до панелі інструментів