25.04.2024
Вибори-2020 Місто Новини

Тернополянка звернулася в поліцію з приводу президентського опитування біля дільниць

Станом на 18 год на Тернопільщині правоохоронці зафіксували 15 звернень від громадянь про незаконне опитування біля виборчих дільниць. Про це повідомив начальник обласного управління поліції Олександр Богомол.

Він  не уточнив, про які саме опитування мова. Водночас чимало людей у фейсбуці нарікали на проведення опитування, ініційованого президентом України Володимиром Зеленським. Серед них – і Людмила Лукіян, яка голосувала в центрі Тернополя. Однак жінка не обійшлася лише постом у соцмереджах, а й написала заяву в поліцію.

“Прийшла голосувати, а довелося гАласувати. При вході у виборчу дільницю порушення – людина проводить приховану агітацію за конкретну політичну силу серед людей, які ще НЕ голосували. Черга тягнеться довго, тож є час “поспілкуватися”. Я викликала поліцію, зробила фото, ідеофіксацію (обличчя людей не показую на загал, щоб не порушити їх права). Сподівалась на відповідну реакцію від поліції….. Зараз йду писати заяву у міський відділ”, – написала на своїй сторінці в фейсбуці Людмила Лукіян.

Скрін зі сторінки Людмили Лукіян у фейсбуці

Як чути на відео, розміщеному у дописі, жінка спочатку зателефонувала  в поліцію, де їй відповіли, що дане опитування не є агітацією. Врешті запросили написати заяву. Тернополянка так і зробила.

Фото надане Людмилою Лукіян

 

 

 

 

 

 

Про порушення, пов’язане із зініційованим президентом опитуванням, сьогодні на засіданні Тернопільського прес-клубу повідомила і представниця Української галицької партії Ірина Яремчук. За її даними, було зафіксовано проведення даного опитування в приміщенні однієї з дільниць.

– Ми звернулися до керівника виборчої дільниці, він зробив зауваження цим людям, і надалі опитування вже проводили на вулиці, – зазначає політикиня.

Самі ж жителі міста кажуть: волонтерів, які мали проводити дане опитування, було не густо. Про це люди пишуть у соцмережах.

“Ніхто ніц не питав, ніяких опитувачів не видів”, – пише Pasha Hightower.
“Ой..а на нашому пункті голосування опитування не було, чомусь….”, – зазначає Наталі Вербицька
“А на 15 квітня,6 взагалі не було цього))”, – додає Olga Fest.
На дільниці у школі №6 також нікого із волонтерів не було. Про це розповіла Терміново читачка. Хоча жінка й планувала поспілкуватися стсовно самої ініціативи із волонтерами.
На інших дільницях волонтери якщо й були, то до людей не підходили. Так, наприклад, на дільниці в приміщенні школи №12, де голосувала журналістка Терміново, волонтери “від 5 питань” стояли за огорожею навчального закладу і до людей не підходили. Хіба хтось сам виявляв бажання взяти у них листок із запитаннями.
Перейти до панелі інструментів