24.04.2024
Вибори-2020 Громада Новини

Що робилося сьогодні на найпроблемнішій дільниці у Тернополі і чому масово обурилися виборці

Дільниця у ТНЕУ відкрилася із запізненням

Непоодинокі порушення зафіксували сьогодні на дільниці №611095, яка розміщена у колишньому ТНЕУ, а нині Західноукраїнському національному університеті.

Вона відкрилася з півгодинним запізненням, повідомив директор центру суспільних досліджень «Поліс» Ігор Процик

«Дільниця 611095 у ТНЕУ була відкрита о 8.35, оскільки один із спостерігачів не там підписався, не в одному контрольному листі, а  в декількох. Це призвело до запізнення з відкриттям і викликало обурення виборців, які, на скільки я зрозумів, поспішали, натомість змушені були чекати у черзі», – описав ситуацію Процик.

Він додав, що самі члени ДВК у даній проблемній ситуації повели себе не найкращим чином.

«Мені намагалися пояснити мої права, де я маю стояти, що я маю робити як спостерігач. Це свідчить про рівень «підготовки» членів ДВК. Також на цій дільниці одна скринька виявилась пошкодженою, тому її не опломбовували», – розповів Ігор Процик.

На цій же дільниці зафіксовано ще один проблемний випадок. За даними Процика, одна жінка принесла заяву щодо бажання проголосувати за місцем проживання у зв’язку з… самоізоляцією.

«Але при цьому у неї не було виписки з медичної картки, яка б підтверджувала таку потребу. Водночас керівництво ДВК поінформувало нас, що мають намір таки дозволити її це зробити, хоча це і є порушення», – констатував Ігор Процик.

Фото: Ігор Процик

Перейти до панелі інструментів