29.03.2024
Новини

Ще чотири райони Тернопільщини можуть опинитися в червоній зоні

В області погіршуються показники із захворюваності на коронавірус. Відтак вже невдовзі обмеженні “червної” зои можуть запровадити ще у кількох районах. Йдеться, за словами головної державної санітарної лікарки області Оксани Чайчук, зокрема про Козівський, Підволочиський, Підгаєцький, Тернопільський райони.

Там захворюваність перевищує 320 випадків на сто тисяч населення.

Наразі у “червоній” зоні на Тернопільщині перебуває сім територіальних локацій: Тернопіль, Бережани, Кременець, Чортків, Борщівський, Заліщицький, Монастириський райони. До цієї карантинної зони можуть перевести ще чотири адміністративні території, – каже Оксана Чайчук. Рішення буде прийнято на засіданні регіональної комісії з ТЕБ та НС у п’ятницю. “До вчорашнього дня в нашій області у “червоній” зоні було сім адміністративних територій. Ми проаналізували показники захворюваності, і було визначено, що до “червоної” зони потрапляють ще, як мінімум, три адміністративні території — це Козівський район, Підволочиський, Підгаєцький район. Також досить високі показники маємо у Тернопільському районі, вони перевищують 320 випадків на сто тисяч населення, що передбачає переведення до “червоної” зони епідемічної небезпеки. Територія у “червоній” зоні залишається протягом чотирнадцяти днів”.

Епідеміологи припускають, що після виборів на Тернопільщині ситуація з коронавірусом ще ускладниться. Адже в результаті збільшення кількості соціальних контактів, зростає рівень захворюваності.

Перейти до панелі інструментів