28.03.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині чоловіка підозрюють у жорстокому вбивстві сусіда (фото)

Під час розпивання алкогольних напоїв зловмисник металевою трубою завдав смертельного удару по голові своєму односельчанину. Про це повідомили на сайті Національної поліції України.

20 жовтня близько дев’ятої години ранку до поліцейських зателефонував 29-річний житель Нараєва та повідомив, що знайшов на городі тіло сусіда.

Правоохоронці під час огляду місця події з’ясували, що смерть 33-річного чоловіка була насильницькою – хтось завдав йому удару металевою трубою по голові. Знаряддя вбивства було знайдено на подвір’ї заявника та вилучено.

Встановлюючи обставини трагедії, поліцейські одразу ж запідозрили у скоєнні важкого злочину власника обійстя. Проте чоловік переконував: хтось навмисне хоче його підставити. Та зібрані докази – закривавлений одяг, сліди крові на подвір’ї та порозі будинку, які господар намагався невдало змити, знаряддя вбивства  свідчили протилежне. Зловмисника затримали в порядку статті 208 КПК.

Згодом чоловік таки зізнався у скоєному. Розповів, що з односельцем того дня розпивали алкогольні напої. Між ними виник конфлікт і  зловмисник замахнувся трубою на гостя. Від удару останній впав на подвір’ї. Господар обійстя відтягнув сусіда на город і ліг спати, а вже вранці виявив його мертвим.

До слова, зловмисник перебуває на обліку в психіатра. Уже неодноразово за рішенням суду до нього застосовувалися заходи медичного характеру.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 ККУ. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Перейти до панелі інструментів