23.04.2024
Новини

Дітей з інвалідністю запрошують у новозданий реабілітаційний центр для соціальної адаптації (фото)

У Тернопільській міській дитячій поліклініці, що на вул. Федьковича, 16, відкрився сучасний реабілітаційний центр, у якому діти з інвалідністю (усіх нозологічних форм захворювання) зможуть пройти комплексну діагностику та отримати необхідну реабілітаційну допомогу.

Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Дитячий реабілітаційний центр облаштований відповідно до нових європейських стандартів, в якому мультидисциплінарна команда спеціалістів надаватиме комплексну соціальну, фізичну, психологічну, педагогічну та інші види реабілітації за індивідуальною  та груповою програмами.

Для допомоги дітям з інвалідністю та їхнім батькам максимально адаптуватися до звичного щоденного побуту і життя у соціумі, в Центрі проведено капітальний ремонт приміщень, облаштовано доступний санвузол, їдальню, зал для лікувальної фізкультури і масажу, зал музичної терапії, кабінети ерготерапії, теплолікування, лікаря-психотерапевта та лікаря-логопеда тощо. Облаштовано і сучасний конференц-зал з новітнім обладнанням, за допомогою якого лікарі зможуть дистанційно проводити діагностику та моніторити життєві функції дітей з інвалідністю.

«Цей сучасний реабілітаційний центр уже готовий приймати діток з Тернопільської громади та усієї області, а також сюди вже почали звертатися батьки дітей з інших областей України, адже у Центрі розміщене різноманітне унікальне обладнання, якого немає у інших реабілітаційних центрах для дітей, – зауважили у пресслужбі Тернопільської міської ради. – На даний час у Центрі вже закуплено та влаштовано частину цього устаткування, інша частина буде доставлена незабаром. Дякую усім, хто долучився до облаштування реабілітаційного центру, адже соціальна адаптація дітей з інвалідністю є надзвичайно важливим завданням не лише міської ради, а й громади в цілому».

Перейти до панелі інструментів