19.04.2024
Новини

Прогнози сумні: МОЗ озвучило апокаліптичні цифри і зробило прогноз, коли чекати нового піку захворюваності на COVID-19

Згідно з прогнозом, 35 тисяч нових випадків вірусної захворюваності на добу може бути вже в кінці жовтня – на початку листопада. Про це пише “Уніан”.

У Міністерстві охорони здоров’я прогнозують, що в найгіршому випадку в Україні може бути до 35 тисяч нових випадків вірусної захворюваності на добу, зокрема, інфікування коронавірусом.

Про це заявив в.о. директора Центру громадського здоров’я Ігор Кузін, передає РБК-Україна.

Згідно з прогнозом, така кількість нових випадків інфікування може бути вже в кінці жовтня – на початку листопада.

“Найгірший сценарій, який був вирахуваний, складає 35 тисяч нових випадків захворювання на добу”, – сказав Кузін.

За його даними, сценарій у 20 тисяч нових випадків захворювання на добу цілком реалістичний.

“Зараз дуже важко робити якісь точні прогнози, але прогнози щодо добової кількості у 20 тисяч цілком реальні. Тому що ми вже зараз бачимо гострі респіраторні захворювання, інфекції. Цілком ймовірно, що якщо ті тренди, які зараз реєструються, триватимуть, то цифра у 20 тисяч цілком реальна”, – додав Кузін.

Він додав, що при поточному темпі інфікування такі цифри цілком реальні вже через три-чотири тижні.

Пік епідемії вірусних захворювань в Україні очікують наприкінці листопада. Йдеться про захворюваність як на грип, так і на нову коронавірусну інфекцію.

“Ми розраховуємо, що пік епідемії буде в кінці листопада, тому що зазвичай це піковий період для всіх вірусних інфекцій. Якщо говорити як про ГРВІ, так і про нову коронавірусну інфекцію, пік хвилі найчастіше відбувається в кінці листопада і після цього йде на спад протягом грудня, січня… Ми розраховуємо на те, що піковий рівень захворюваності у нас буде в кінці листопада”, – зазначив представник МОЗ Ігор Кузін.

 

Перейти до панелі інструментів