29.03.2024
Новини

Дочекалися: “Нива” нарешті вперше виграла у цьому сезоні (відео)

Тернопільська “Нива” перемогла київську “Оболонь” у Першій Лізі з рахунком 2:1. Перший тайм видався аж занадто спокійним, поінформувала пресслужба ФК “Оболонь”.

Гра здебільшого проходила в центрі поля,  небезпечних моментів за весь тайм було не так і багато. На 31-й хвилині Олексій Зінкевич після виконання кутового удару опинився сам і пробивав ногою, проте, на щастя, повз ворота.

Трохи згодом подібний момент мали і “пивовари”, коли після подачі з лівого флангу ногою пробивав Ігор Мединський. Його удар був точним, але заслабким, тож воротар легко забрав м’яч до рук. Найгостріший момент першого тайму стався на 37-й хвилині. Микита Безуглий з правого флангу виконав ідеальну подачу у штрафний майданчик точнісінько на Івана Матяжа, але удар останнього прийшовся у стійку воріт суперника. Тож на перерву команди пішли так і не відкривши рахунок.

Вже на старті другої половини зустрічі кияни повели в рахунку. І знову ідеальний навіс з правого флангу від Микити Безуглого на який, цього разу, відгукнувся Ігор Мединський, завдавши точного удару головою. Забитий м’яч дещо оживив гру, а особливо нашу команду, яка перехопила ініціативу і в атаці діяла дещо активніше за суперника. На 57-й хвилині ще одну чудову нагоду мав Іван Матяж, якого Олексій Савченко вивів майже сам на сам з голкіпером, але переграти першого номера Ниви нашому нападнику не вдалось. Тернополяни, відзахищавшись, почали відповідати.

Спершу на 69-й хвилині Сергій Кисленко небезпечно пробивав після навісу з флангу. А на 76-й Нива забила. Сергій Кисленко лівим напівфлангом вбіг в штрафний майданчик і подав у центр, наш захисник вибив м’яч, проте Роман Волохатий, випередивши всіх, завдав вирішального удару і зрівняв рахунок. Такий розвиток подій ніяк не влаштовував киян і вони знову побігли вперед.

На 81-й Олексій Щебетун з правого флангу прострілював у штрафну на Гутті, проте захисник встиг  перехопити м’яч, Олег Слободян намагався зіграти на добиванні, але голкіпер встиг максимально зблизитись з нашим півзахисником та парирував удар. Ще за кілька хвилин “зелено-білі” мали чудову нагоду забити зі штрафного, але не змогли переграти воротаря.

А на 89-й Ниві вдалось забити вдруге. Відібравши м’яч в центрі поля, тернополяни розігнали атаку правим флангом, звідки прийшлася подача у штрафну, Олександр Демченко не зміг дістатися м’яча і круглий опинився у набігаючого лівим флангом Владислава Дворовенка, той знову прострілив на Демченка, якому лишалося не схибити з кількох метрів. Фінальний свисток зафіксував вольову перемогу господарів з рахунком 2:1.

Перейти до панелі інструментів