28.03.2024
Здоров’я Новини

ПЛР-тест тепер можна буде зробити безкоштовно у приватних лабораторіях

Кабінет міністрів ухвалив рішення, що дозволить проведення для громадян ПЛР-тестів у приватних лабораторіях за рахунок держави. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду, повідомляє УНІАН.

“Запропоновано внести зміни до постанови Кабміну від 6 травня 2020 року №372, додатково виділивши лабораторним центрам, що належать до сфери управління МОЗ бюджетні кошти в сумі 100 млн грн на закупівлю послуг з проведення лабораторних досліджень тестувань на COVID-19 методом ПЛР у закладах охорони здоров’я, незалежно від форми власності”, – сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов перед прийняттям рішення.

За його словами, цим актом запроваджується приватні лабораторії будуть задіяні до процесу тестувань, щоб це було безкоштовно для громадян.

Також Кабмін прийняв рішення про додаткове виділення лабораторним центрам, що належать до сфери управління МОЗ, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ» та ДУ «Український науково-дослідний протичумний інституту імені Мечникова» бюджетні кошти у сумі 160 млн грн 898 тис. грн на закупівлю додаткового лабораторного обладнання та розхідних матеріалів для проведення лабораторних досліджень методом ПЛР.

 

Перейти до панелі інструментів