29.03.2024
Вибори-2020 Новини Оперативно Політика

Кандидатів у мери Тернополя – знову 10, “радикалів” на вибори таки допустили

Кандидатів в депутати міської ради від Радикальної партії таки зареєстрували.

Відповідне рішення членами міської ТВК було прийнято учора ввечері на своєму засіданні, повідомила Терміново голова комісії Тетяна Семусь.

Також міська ТВК зареєструвала Василя Барну кандидатом на посаду міського голови від Радикальної партії.

Попередньо 4 жовтня, як повідомляє мережа ОПОРА, Тернопільський окружний адміністративний суд задовольнив позови Тернопільської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка проти Тернопільських обласної та міської територіальних виборчих комісій і зобов’язав комісії зареєструвати кандидатів від цієї політичної сили. Також 2 жовтня Восьмий апеляційний суд зобов’язав Шумську міську ТВК зареєструвати кандидатів від організації Радикальної партії для участі у виборах до Шумської міської ради.

Нагадаємо, 29 вересня Тернопільська обласна і 30 вересня Тернопільська міська ТВК прийняли рішення про відмову у реєстрації кандидатів включених до єдиного та територіальних списків Тернопільської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка для участі у виборах до обласної, міської рад та виборів міського голови відповідно. Підставою для відмови в усіх випадках стало те, що у поданих для реєстрації документах суб’єктом внесення грошової застави була вказана політична партія «Радикальна партія Олега Ляшка».

Судами вказано, що згідно Статуту та свідоцтва про реєстрацію структурного утворення Тернопільська територіальна організація партії створена без статусу юридичної особи.  Відповідно політична партія «Радикальна партія Олега Ляшка» є організацією відповідної політичної партії вищого рівня щодо Тернопільської територіальної організації цієї партії. За таких умов, сплата політичною партією грошової застави за свою територіальну організацію відповідає вимогам статті 225 Виборчого кодексу України щодо сплати грошової застави.

Перейти до панелі інструментів