19.04.2024
Аналітика Здоров’я Новини

Вже не перші: Сумщина “обігнала” Тернопільську область за рівнем захворюваності

Відповідно до опублікованої Міністерством охорони здоров’я статистики, станом на ранок 8 жовтня рівень захворюваності в Тернопільській області становить 255,3 випадка на 100 тисяч населення за останні 14 днів при базовому не більше 40. Тобто, перевищення наразі у 6,38 раза.  Якщо ж враховувати середній показник по Україні – 148,7 – то його Тернопільщина перевищує в 1,72 раза.

Найвищим на сьогодні цей показник є в Сумській області – 267,5 випадка. На третьому місці – Харківська область (246,0), несильно відстає від неї Чернівецька (244,0).

На Тернопільщині також не перевищують базового рівня і відсоток заповненості ліжок у медзакладах, спеціально відведених для пацієнтів із ковідом чи підозрою на нього. За останні 5 днів цей показник жодного разу не перевищував прийнятні 50%. Хоча в середньому по Україні, якщо враховувати також випадки підозр на коронавірусну хворобу, цей показник становить 66,2%.

Показник тестувань в області – теж відповідає нормі. При мінімальних 24 тестуваннях на 100 тисяч населення за останні 7 днів у нас їх 125,6.

Нагадаємо, 7 жовтня на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій лікар-епідеміолог та заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев розповів, що в області вже 12 днів поспіль фіксують зниження рівня захворюваності.

Читайте також: “Є підстави вважати, що Тернопіль вже завтра виведуть із “червоної” зони” – Паничев

 

Перейти до панелі інструментів