20.04.2024
Новини

Екс-прокурор Тернопільщини після гучного скандалу знову отримав керівну посаду

30-річного Миколу Петришина, якого після алкогольного скандалу звільнили з посади прокурора Тернопільської області, призначили на іншу керівну посаду у Спеціалізованій прокуратурі у військовій сфері.

Про це у Фейсбуці пише Центр протидії корупції.

“На фото – 30-річний Микола Петришин, якого у вересні призначили, а за кілька днів попросили з посади прокурора Тернопільської області. Була інфа, що прокурор відзначив хлібну посаду банкетом, на якому змушував підлеглих обіцяти “виконувати будь-які накази”. А якщо вони не будуть підкорятись, то пообіцяв їх “їб*ти як тупих свиней”.

Після скандалу Петришина попросили піти. Щоб згодом… призначити заступником керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій сфері. І справді, подумала Венедіктова, навіщо звільняти прокурора, у якого за останні кілька років з’явилось 2 квартири, 200-метровий будинок в Києві, земельні ділянки та 4 автомобілі? Цінний кадр!” – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 14 вересня працівникам Тернопільської обласної прокуратури представили нового керівника – Миколу Петришина. Однак через алкогольне непорозуміння він на посаді довго не затримався, ставши рекордсменом з найкоротшого перебування на посаді прокурора Тернопільщини.

У день представлення розгорівся скандал через начебто гучне святкування на робочому місці Петришиним свого призначення. Наступного дня обласний прокурор на прес-конференції запевнив, що розпивання алкоголю та погроз заступникам – не було. Однак ці запевняння були непереконливими, оскільки відсутність сп’яніння, судячи з його слів, перевіряючи визначали… на око.

З 18 вересня обласну прокуратуру очолює Андрій Миколайчук.

Перейти до панелі інструментів