20.04.2024
Новини

На Тернопільщині жінка у свій ювілей забила матір до смерті

Трагедія сталася у селі Жабинці Гусятинського району в неділю, 4 жовтня. Смерть 75-річної жінки констатувала бригада лікарів швидкої допомоги, яка прибула на виклик сільського фельдшера.

Медикам донька загиблої розповідала, що матір невдало впала, повідомляють на сайті Національної поліції України. Проте чисельні травми обличчя та голови, а також сліди крові, які вже намагалися змити, викликали підозру  щодо правдивості слів 50-річної доньки. Остання, до слова, перебувала у стані алкогольного сп’яніння.

Виїхавши на місце події, поліцейським вдалося з’ясували, що того дня донька святкувала свій ювілей. Коли ж гості стали розходитися, старенька матір намагалася вийти зі своєї кімнати, аби попрощатися з ними, проте іменинниця кинулася до пенсіонерки, заштовхала її назад до помешкання і веліла не виходити. Пенсіонерка, обурена поведінкою нетверезої доньки, замахнулася на неї палицею, на яку опиралася під час ходьби, та родичка вихопила тростину і взялася гамселити немічну  матір. Від отриманих тілесних ушкоджень жінка померла.

– У тому, що саме вона заподіяла смерть рідній людині 50-річна зловмисниця не хотіла зізнаватися, – розповів заступник начальника-начальник слідчого відділення Гусятинського відділення поліції Олександр Янцевич. – За її версією – мати впала, вдарилася і від цього померла. Донька навіть пробувала відмити сліди крові, проте була нетвереза і робила це незграбно.

Поліцейським вдалося зібрати докази причетності  зловмисниці до важкого злочину і  їй оголосили підозру за частиною 2 статті 121 ККУ – умисне тяжке тілесне ушкодження,  що спричинило смерть потерпілої.

Вирішується питання про обрання підозрюваній міри запобіжного заходу.

Перейти до панелі інструментів