20.04.2024
Вибори-2020 Громада Жінки Новини Політика

У Тернополі вперше за останні 10 років на посаду міського голови претендує жінка

Учора звершилась реєстрація кандидатів на посаду міського голови Тернополя.

За даними міської ТВК, очолити місто виявили бажання 10 осіб. Серед них – одна жінка – кандидатка від Української галицької української партії Ірина Яремчук.

Жінки на дану посаду у Тернополі не балотувалися досить давно. Востаннє це пробувала у 2015 році зробити самовисуванка Ольга Довгошия, однак тоді ТВК їй відмовила в реєстрації через відсутність квитанції про сплату застави.

У ось у далекому 2006-му році свої сили у боротьбі за крісло мера пробували одразу троє жінок. Однак безуспішно. Тоді найбільшу підтримку виборців отримав Роман Заставний.

До речі, кількість зареєстрованих кандидатів цьогоріч –  найменша за останні дві каденції, зокрема в 2015 на посаду мера балотувалося 11 кандидатів, у 2010–му – 16.

З-поміж кандидатів, які балотувалися і в 2010-му, і в 2015-му, і тепер в 2020-му – лише чинний міський голова Сергі Надал.

Учасники двох попередніх мерських перегонів Михайло Ратушняк вчергове змінив партію, однак за посаду мера вже не бореться.

Загалом кандидатами на посаду міського голови Тернополя офіційно зареєстровані:

Володимир Андрійович Барна (Тернопільська територіальна організація Радикальної Партії Олега Ляшка),

Леонід Олексійович Бицюра (Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»),

Віктор Леонідович Гевко (Тернопільська обласна організація політичної партії «Слуга Народу»)

Олександр Богданович Кравчук (Тернопільська регіональна організація Політичної Партії «Опозиційна платформа – за життя»),

Сергій Віталійович Надал (Тернопільська міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода»)

Віктор Вікторович Овчарук (Тернопільська територіальна організація Політичної Партії «Європейська Солідарність»),

Іван Леонідович Сороколіт (Тернопільська міська партійна організація політичної партії «Сила Людей»),

Олексій Миколайович Станько (Тернопільська обласна організація Політичної Партії «Громадянський рух «Хвиля»),

Ігор Богданович Сцібайло (суб’єкт подання – не вказаний, самовисуванець),

Ірина Романівна Яремчук (Тернопільська обласна організація Політичної Партії «Українська Галицька партія»).

Як бачимо, своїх кандидатів на посаду міського голови не висунули партії Голос та За майбутнє, які намагаються вести активну агітаційну компанію і таки потрапити в міську раду. Детальніше про те, з якими програмами ідуть кандидати і як саме планують покращити життя тернополян, Терміново повідомлятиме у наступних публікаціях.

Наше видання також планує провести короткі прямі ефіри з усіма, хто вирішив балотуватися на посаду мера, просимо зголошуватися кандидатів  на електронну скриньку редакції, вказану на головній сторінці нашого сайту.

Про окремих осіб, які офіційно ще раніше заявили про намір балотуватися, Терміново розповідало у метаріалі Хто на мера Тернополя?

Також ми з’ясовували, чому заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра раптом вийшов зі “Свободи” і прийняв рішення балотуватися на посаду міського голови від ВО “Батьківщина”.

 

Перейти до панелі інструментів