20.04.2024
Новини Суди

На Тернопільщині чоловіка судили за те, що в соцмережі розповсюдив пікантні фото своєї дружини

1700 грн штрафу та ще 1961 грн – за проведення всіх судових експертиз повинен сплатити житель Кременеччини, який у фейсбуці поділився доволі відвертими фотографіями своєї дружини. Про це йдеться в єдиному державному судовому реєстрі.

Як сказано у вироку, впродовж лютого-червня поточного року обвинувачений зберігав з метою розповсюдження та розповсюджував із власного планшета у соцмережі фото та відео, що “містять елементи і сцени порнографічного характеру своєї дружини”. Що лише обтяжило ситуацію, бо це згідно п.6-1 ст.67 КК України – злочин вчинено відносно подружжя.

На самому планшеті згодом виявили ще 22 відповідних фото та 4 відеозаписи. А все після того, як чоловік переслав два пікантних зображеннями своєї  дружини комусь із користувачів.

Нагадаємо, що, відповідно до правил користування соцмережею, там заборонене розміщення файлів порнографічного характеру.

Свою провину чоловік на суді визнав, до того ж сприяв слідству, дружина попросила суворо його не карати.

Зважаючи на все це, суд ухвалив: чоловік повинен сплатити штраф у 1700 грн, а також 1961 грн – за проведення всіх експертиз. Планшет, з якого підсудний і розповсюджував порнофото, конфіскували “в дохід держави”.

Нагадаємо, згідно зі Статтею 2.6 Закону України про захист суспільної моралі, в нашій країні заборонені виробництво і ввезення в Україну творів, зображень, інших предметів порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження, їх виготовлення, перевезення чи інше переміщення, реклама, збут чи розповсюдження, а також обіг, демонстрація та прокат друкованих видань, кіно-, аудіо-, відео-, радіо-, телепродукції, матеріалів на електронних носіях, інших видів продукції, що пропагують порнографію.

 

 

Перейти до панелі інструментів