20.04.2024
Здоров’я Новини

“З важкими пневмоніями вже злягають цілі родини”: Труш описав плачевні наслідки ковіду

На Тернопільщині ситуація з коронавірусом погіршується. Про це у фейсбуці написав очільник області Володимир Труш, який і сам наразі хворіє ковідом.

“Швидкі з хворими годинами чекають біля лікарень, щоб госпіталізувати пацієнтів. З важкими пневмоніями злягають цілі родини. Дві лікарні Тернополя вже не приймають пацієнтів, і для хворих доводиться шукати місця в районах. 87 людей померло (станом на ранок 10 вересня, вже 96 летальних випадків – авт.). Це реальна ситуація з коронавірусом в області.

І мені прикро бачити, як органи місцевого самоврядування грають на емоціях людей і провокують їх на пікети. І ніхто з керівників не зізнається, що за кілька годин після масового заходу його учасників забирають у лікарні з COVID-19”, – пише голова Тернопільської ОДА. Хоча самі ж лікарі кажуть: контактним особам варто робити ПЛР-тестування не раніше 14 дня – до цього зазвичай вірус важко виявити, якщо немає симптомів. До цього люди мають бути на самоізоляції і слідкувати за самопочуттям.

За словами Труша, окремі школи не приймають дітей, бо їх там немає кому вчити.

“Деякі керівники міст та громад хочуть виглядати в очах людей месіями, говорити те, що люди хочуть чути. Але насправді ви граєтеся з життями людей. Ваші політичні дивіденди можуть коштувати нам дуже дорого.

Кожен новий випадок буде на вашій совісті і відповідальності. І якщо ви не припините ці ігри, дійде до того, що розгортатимемо ліжка в приміщеннях міських рад.

Я розумію, що батькам нема де залишити дітей. Та, на жаль, ми не можемо прожити світову проблему невідчутно для себе. Коронавірус змінив життя мільйонів людей. І ми робимо все, щоб ці зміни були не такими болісними.

Повірте, без дотримання карантинних заходів перспектива з COVID-19 невтішна. І якщо обирати між навчанням і здоров’ям дітей, я оберу друге. Між роботою громадського транспорту і безпекою пасажирів, я оберу останнє. Я не дозволю поставити під загрозу життя людей.

COVID-19 – це проблема не тільки медиків, поліції, Президента чи голови адміністрації. До цієї боротьби має долучитися кожен. І чим швидше ми мобілізуємося і зупинимо поширення вірусу, тим швидше повернемося до звичного життя”, – написав Володимир Труш.

⛔️Швидкі з хворими годинами чекають біля лікарень, щоб госпіталізувати пацієнтів.⛔️З важкими пневмоніями злягають цілі…

Опубліковано Володимир Труш Вівторок, 8 вересня 2020 р.

 

Перейти до панелі інструментів