25.04.2024
Новини

На Тернопільщині коронавірус забрав життя лікаря-анестезіолога

Про смерть медика від коронавірусу повідомив під час засідання обласного оперативного штабу 4 вересня начальник управління охорони здоров’я ОДА Володимир Богайчук. Відтак в області вже 81 жертва хвороби. 

– За 10 хвилин до початку наради мені зателефонували з Бучача. Помер наш лікар-анестезіолог 1956 року народження, – повідомив Богайчук.

Співчуття з приводу непоправної втрати висловлює Бучацька центральна лікарня на сторінці у Фейсбуці.

“На 64 році життя від важкої хвороби відійшов у вічність наш хороший колега, добрий друг, лікар анестезіолог Огородник Олександр Васильович. Не вистачає слів, щоб передати смуток, який чорним крилом торкнувся не лише сім’ї, а й усього колективу Бучацької ЦРЛ, залишивши сльози та смуток. Полум’я болю обпікає душу від думки, що ніколи не буде поряд його з нами. Не почуємо мудрої поради, не відчуємо надійної підтримки, не побачимо щирого погляду й теплої усмішки. Нестерпний біль і невимовна туга не покидають нас. Нехай душа спочиває спокійно у Царстві Божому”, – йдеться у повідомленні.

 

Як проінформував начальник управління охороний здоров’я, в області 575 хворих на стаціонарному лікуванні, серед них: 80 – на кисневій масці, 73 – на кисневих концентраторах, 8 – на апараті ШВЛ

Загалом на Тернопільщині працює 4 госпіталі – це Тернопільська лікарня швидкої допомоги на 135 ліжок, Гусятинська райліканя на 75 ліжок, Чортківська – на 94 і Бережанська – на 80.

– Найбільше хворих у Чортківській, Гусятинській, Збаразькій і лікарні швидкої допомоги у Тернополі, – каже Володимир Богайчук. – Загалом всі 28 медзакладів області мають бути готові для надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію.

Серед українських медиків щодня виявляють інфікованих коронавірусом. Зокрема, за минулу добу COVID-19 підтвердили у 119 медпрацівників. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, пише health.24tv.ua.

Перейти до панелі інструментів