25.04.2024
Економіка та фінанси Здоров’я Новини

Самі вирішать, що потрібно придбати: з 1 вересня замість пакунка малюка батькам видаватимуть гроші

З 01.09.2020 починає працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги пакунок малюка.

Відтепер у батьків є право обирати, що для їх малюка є необхідним: чи потрібен їм одяг, якщо в них вже є діти, особливо діти які мають маленьку різницю у віці, або якщо дитина має алергію і їй не підходять засоби, передбачені у натуральній формі пакунку, пише Мінсоцполітики.

Кому видадуть компенсацію

Згідно інформації Мінсоцполітики, за грошовою компенсацією вартості “Пакунку малюка” можуть звернутися батьки, у яких тільки народилася дитина, а також ті, хто не отримав допомогу у 2020 році – в такому випадку звернутися за компенсацією можна протягом 12 місяців з моменту народження дитини. Для отримання такої компенсації батьки мають звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення з пакетом документів, що включає в себе копію свідоцтва про народження дитини, довідку з пологового будинку про неотримання «Пакунку малюка» (для дітей, народжених у 2020 році), копію ІПН батька, пише УНІАН.

Кошти на рахунок рахунок

Одержувачу грошової компенсації буде відкрито рахунок у “ПриватБанку” зі спеціальним режимом використання. Кошти з нього можуть бути витрачені тільки на дитячі товари та товари для породіль в торгових точках та інтернет-магазинах, що приєдналися до пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «Пакет малюка».

Де можна буде витратити отримані кошти

“Реєстр таких закладів торгівлі розміщується на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики та «ПриватБанку», – повідомили в Міністерстві.

“Кошти можуть бути витрачені протягом року з дня їх зарахування на рахунок», – йдеться в повідомленні. Що таке “Пакунок малюка” Урядова ініціатива “Пакунок малюка” – це національний проект із соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства, який стартував 1 вересня 2018 року. У дитячий набір “Пакунок малюка”, який видається породіллям, входять 25 необхідних товарів, у тому числі пелюшки, підгузки, спеціальний матрац, два види ковдр та інше.

Головне фото: Полтавщина

Перейти до панелі інструментів