20.04.2024
Відео Місто Новини

“Фури їдуть колоною ”: на Малашівське звалище далі везуть сміття з інших міст, на місце виїжджала поліція (відео)

Іногородні фури продовжують доставляти сміття на Малашівське сміттєзвалище. Чергове відео, зняте у Малашівцях, де видно вантажівки з львівськими номерами, опублікувала у соцмережі Фейсбук громадська активістка Юлія Мамчак.

“Вчора (25 серпня – ред) на територію Малашівського сміттєзвалища знову фури з інших областей завозили своє сміття. Небайдужі люди зафіксували дані факти і викликали поліцію. З такою регулярністю вже через кілька років матимемо смітник на окраїні міста… Чекаємо на реакцію поліції”, – написала активістка.

25 серпня увечері фури їхали колоною одна за другою, повідомив журналістці Терміново тернополянин, який надав відео активістці. Своє ім’я та прізвище чоловік просив не називати. – Там возять і возять, найбільше було машин з львівськими номерами, також трапляються Рівненські, Луцькі. За вечір 25 серпня я нарахував десь 25 фур, – розповів тернополянин. – Я зателефонував на лінію “102” і викликав поліцію. Поки вона приїхала, фури вже поїхали. Але одну машину нам разом з поліцейськими вдалося наздогнати. Поліція зупинила цю машину, водій дав документи. Це звичайний перевізник, який везе те, що йому дають і платять гроші. Поліцейські все задокументували – накладні, хто водій, хто підприємець, звідки. Я написав заяву в поліцію, також збираюся звертатися у прокуратуру.

Про реакцію поліції на звернення тернополянина виданню Терміново дізнатися не вдалося. У відділі комунікації поліції в Тернопільській області відповіді нам не надали упродовж доби. І врешті сказали написати інформаційний запит. Це вперше за весь час роботи нам довелося зіткнутися з подібною реакцією прес-служби поліції.

Нагадаємо, фото- та відеодокази про те, що на Малашівське сміттєзвалище вночі привозять сміття з сусідніх областей, 11 серпня оприлюднило видання Політерно. З цього часу минуло вже два тижні, а міськрада досі не пояснила, що роблять іногородні фури у Малашівцях і які ризики для Тернополя це несе.

 

 

Перейти до панелі інструментів