26.04.2024
Новини

Окрім голови ТОДА коронавірус виявили і в заступників, усі інфіковані – у лікарні

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш, у якого раніше виявили коронавірус, перебуває у лікарні. Незважаючи на госпіталізацію, чиновник продовжує працювати дистанційно.

Про це Володимир Труш поінформував на своїй сторінці у соцмережі.

“По-перше, хочу подякувати усім за підтримку. За ваші дзвінки, повідомлення, коментарі. Наразі перебуваю на стаціонарному лікуванні. Медики діагностували пневмонію. Отримую необхідну допомогу, але паралельно продовжую працювати, – стверджує очільник ТОДА у дописі. – Хочу наголосити, що Тернопільська область не залишилася без нагляду. Навіть попри те, що деякі мої заступники теж захворіли на коронавірус і перебувають в лікарні.

Я здійснюю керівництво областю дистанційно. Щойно провів скайп-нараду з керівниками райдержадміністрацій та головними лікарями районних лікарень.

Пріоритетними напрямками залишаються запобігання поширенню коронавірусу, надання допомоги хворим, забезпечення лікарень ліжкомісцями для хворих на COVID-19.

Сьогодні ми прийняли рішення збільшувати кількість ПЛР-тестів у районах. Щодня до обласного лабораторного центру повинна надходити максимальна кількість зразків від усіх контактних осіб та людей з коронавірусною симптоматикою. Бо я, як ніхто, знаю, що цей вірус може не проявлятися фізично, пневмонії ви можете й не відчути, а в той час ваше здоров’я і життя вже може бути під загрозою.

Так, я не присутній на роботі фізично, але я продовжую координувати процеси.

Ситуація з захворюванням на COVID-19 залишається складною. За минулу добу маємо 154 нових випадки. Загалом в області підтверджено 4916 випадків COVID-19. 385 осіб перебувають в лікарнях. З них 14 під кисневою маскою, 85 на кисневому концентраторі і одна особа під апаратом ШВЛ.

Особи, які під кисневим концентратом та на ШВЛ, знаходяться у важкому стані.

Додатково готуємо шість лікарень, де зможуть надавати допомогу хворим на коронавірус. Це медустанови у Зборівському, Підгаєцькому, Теребовлянському, Борщівському та Тернопільському районах. Щодо роботи ОДА. Адміністрація продовжує працювати у звичному режимі. Відповідно до протоколу, працівники структури пройшли ПЛР-тестування. Це 40 осіб, які безпосередньо контактували зі мною продовж останніх днів. Приміщення облдержадміністрації продезінфікували”.

Перейти до панелі інструментів