25.09.2020
Новини

Страва сезону: 5 неймовірних ідей для приготування кабачків (фото)

Страви з кабачків користуються великою популярністю, незважаючи на те, що вони не мають яскравого смаку.

smachno.ua підібрало 5 кращих рецептів з кабачків.

Кабачки в духовці

Час приготування – 40 хвилин (підготовка 20 хвилин)

Складові:

кабачки – 1 кг
олія або масло вершкове – 1 ст. ложка
кетчуп – 1-2 ст. ложки
майонез – 1-2 ст. ложки
часник – 1-2 зубчики
кріп – за смаком
сіль за смаком

Як готувати кабачки в духовці:

Кабачки миємо й чистимо гострим ножем, споліскуємо і нарізаємо кружальцями завтовшки 1-1,5 см, трохи солимо.
Деко змащуємо олією та викладаємо кабачки. Верх кружечків змащуємо майонезом або кетчупом (можна зробити суміш з кетчупу і майонезу). Для тих, хто хоче, щоб страва була менш калорійною, кабачки можна змастити невеликою кількістю олії.
Розігріваємо духовку до 190 градусів і ставимо деко з кабачками в духовку на 20 хвилин.
Печені кабачки викладаємо на блюдо. Додаємо приправи за смаком.

Запіканка з кабачків

Час приготування – 40-50 хвилин

Складові:

кабачки – 2 шт.
помідор – 1 шт.
сир твердий – 100 г
борошно – 2-2,5 склянки
яйця – 3 шт.
сіль за смаком
перець чорний мелений – за смаком
зелень рубана (сушена чи свіжа) – за смаком
Як готувати запіканку з кабачків:

Натираємо кабачки і сир на крупній тертці.
Нарізаємо помідори кільцями.
Змішуємо кабачок, борошно, яйця, зелень, сіль і перець.
Змащуємо форму для запікання олією і виливаємо туди готову суміш. Зверху акуратно викладаємо кільця помідора.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї форму. Час випікання – 25-30 хвилин.
Після того як пройде час, дістаньте форму з духовки, посипте запіканку сиром і поставте назад ще хвилин на 5.

Кабачки тушковані

Час приготування – 40 хвилин

Складові:

кабачки молоді – 1 кг
морква – 1 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
томатна паста – 1-2 ст. ложки
часник – 2-3 зубчики
сіль – 1 ч. ложка
чорний мелений перець – 1 щіпка
олія – 30 г
Приготування тушкованих кабачків:

Відрізаємо хвостики і моєму кабачки, потім нарізаємо кубиками.
Чистимо і дрібно нарізаємо часник.
Чистимо і моєму цибулю, нарізаємо кубиками. Чистимо і моєму моркву, нарізаємо соломкою.
У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо томатну пасту. Обсмажуємо 1-2 хвилини.
Викладаємо цибулю, моркву і часник. Тушкуємо протягом 4-5 хвилин.
Додаємо на сковороду кабачки, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Періодично необхідно помішувати кабачки, щоб вони не пригоріли.
Солимо і перчимо до смаку.

Кабачкові оладки

Час приготування – 30 хвилин

Складові:

кабачок – 0,5 шт.
зелень
яйце – 1 шт.
спеції
Як приготувати кабачкові оладки:

Кабачок миємо й натираємо на тертці, зелень дрібно ріжемо. Все змішуємо.
У цю суміш додаємо яйце і спеції. Все добре перемішуємо.
На сухій сковороді смажимо оладки.
Готуйте з нами: Пікантні кабачки

Кабачки, запечені з сиром

Час приготування – 60 хвилин

Складові:

кабачки – 2 шт.
яйця – 2 шт.
сметана – 3 ст. ложки
гірчиця – 1 ч. ложка
сир – 150 грам
сіль за смаком
перець – за смаком
зелень (кріп, петрушка) – за смаком
часник – за смаком
Як готувати кабачки з сиром:

Миємо, чистимо кабачки і нарізаємо дрібними кубиками. Відразу перчимо і солимо за смаком, а також додаємо трохи тертого часнику.
Миємо та дрібно нарізаємо зелень, додаємо до кабачків.
Окремо змішуємо сметану і гірчицю, додаємо 3 столові ложки тертого сиру. Все добре перемішуємо.
Збиваємо 2 яйця і змішуємо зі сметанно-сирної сумішшю. Соус готовий.
У суху форму викладаємо рівномірно кабачки, заливаємо соусом.
Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо кабачки на 35 хвилин.

Схожі пости

Візовий центр вже працює: яка робота і зарплата чекає заробітчан з Тернопільщини за кордоном (частина 1)

Євгенія Цебрій

П’яна бійка і аварія. Великодні розваги в Монастириськах

Заступник міністра у Тернополі пообіцяв: до кінця місяця проведуть аудит усіх спиртзаводів України

Наталка Колтун