28.03.2024
Новини

П’яного водія, який майже ввігнув стовп у тротуар, впіймали після втечі з місця ДТП

Повідомлення про ДТП за участі, ймовірно, нетверезого кермувальника, надійшло інспекторам вчора близько 19 години.

Про подію проінформували у пресслужбі патрульної поліції Тернополя.

Заявник повідомив, що невідомий йому водій, керуючи транспортним засобом, здійснив наїзд на дорожній знак та залишив місце автопригоди.

Уже через декілька хвилин інспектори прибули на вулицю Достоєвського, дізналися усю потрібну інформацію та розпочали пошуки винуватця.

Згодом, на вулиці Н. Яремчука, патрульні помітили транспортний засіб Citroen Jumper, який підпадав під орієнтування та був з явними механічними пошкодженнями. Біля нього перебував чоловік, з ознаками алкогольного сп’яніння, який намагався зняти номерні знаки з транспортного засобу. Перевіривши особу по базах даних Національної поліції, з’ясувалося, що громадянин і є власником вищевказаної автівки та причетний до ДТП, яка трапилася на вул. Достоєвського.

Патрульні запропонували кермувальнику пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння за допомогою алкотесту Drager, на що водій погодився. На місці за допомогою газоаналізатора не вдалося отримати точну цифру, оскільки показники перевищували вимірювальний діапазон приладу (а це більш ніж 3 проміле). При цьому допустима норма алкоголю – до 0,2 проміле.

На 36-річного водія поліцейські склали три протоколи:

за ст. 122-4 (Залишення місця ДТП) КУпАП, за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинили ДТП) КУпАП, та за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.

Перейти до панелі інструментів