26.04.2024
Новини

Найдовшу в Україні прощу цього року тернополяни пройшли…онлайн

Уже традиційно щороку відбувається Міжнародна піша проща мігрантів та членів їхніх родин зі Самбора до Зарваниці. Сьогодні вона найдовша в Україні: за 10 днів її учасники проходять у середньому 300 км. Зважаючи на пандемію коронавірусу, цьогорічна проща відбулася онлайн.
Засновник прощі – світлої пам’яті о. Василь Поточняк, який свого часу в Італії зорганізував понад 70 українських парафій. Щороку організатори вибирають інший маршрут для прочан, які проходять його з молитвою за мешканців придорожніх міст і сіл та добробут нашої держави. Літургію транслювали в інтернеті, а фізично учасниками була мінімальна кількість людей.
“Сьогодні ми в особливий спосіб молимося за всіх наших людей, які стали мігрантами, і просимо Господа Бога, щоби виклики та труднощі, які переживають далеко від дому, вони переживали з Господом. Молимося також, щоб наші заробітчани поверталися додому. Щоб їхні діти цінували їхню працю і також молилися за них.”- Про це сказав голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус під час Літургії у Зарваниці з нагоди завершення XV прощі мігрантів та їхніх родин Самбір-Зарваниця.
«Сьогоднішнє паломництво для нас є особливим часом пережиття нашої з вами зустрічі з Богом. Це паломництво ми здійснюємо з думками й молитвами про тих, кого доля спонукала бути мігрантами. Статистика свідчить, що за останні роки багато мільйонів українців поїхали у світ шукати кращого життя, щоб дати собі раду в утриманні сім’ї. У такий спосіб ці люди також розпочали своєрідне паломництво», – зазначив владика Степан.

Перейти до панелі інструментів