18.05.2024
Місто Новини

Від сьогодні Тернопіль – у “жовтій” зоні. Що це означає?

Від 8 серпня, місто Тернопіль, яке було визначене “червоною зоною” за рівнем епідемічної небезпеки, переходить у “жовту”. Таке рішення прийняли на засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

Для визначення рівня епіднебезпеки державна комісія враховувала чотири критерії.
Серед них: коефіцієнт виявлення випадків інфікування, середня кількість проведених тестів, показник динаміки зростання випадків інфікування та завантаженість лікарень.

В понеділок, 10 серпня, Уряд планує збільшити перелік критеріїв, які впливають на встановлення різного рівня карантинних обмежень.

Кабінету Міністрів буде запропоновано додати новий показник кількості активних хворих за останні 7 днів. Він дасть змогу фіксувати покращення чи погіршення ситуації в конкретних містах та районах.

Якщо регіон у “жовтій” зоні, то сюди додаються всі обмеження зеленої зони + заборона відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово. “Зелена” зона передбачає: носіння масок та респіраторів у громадських будівлях, проведення масових заходів не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри із заповненістю на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті тільки в межах сидячих місць.

Перейти до панелі інструментів