29.03.2024
Здоров’я Новини

4 тисячі летальних випадків та збільшення кількості хворих восени: в МОЗ розповіли, до чого готуватися Україні

У Міністерстві охорони здоров’я прогнозують близько 4 тисяч летальних випадків від COVID-19. А найбільшого поширення пандемії слід чекати вже восени. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

– Коли місяць тому ми вперше презентували прогнози, тоді Україна рухалася по «жовто-зеленому» сценарію. Наразі наша динаміка відображає «жовтий» сценарій… і ми орієнтуємося на близько 4 тисяч летальних випадків…, – зазначив Ляшко.

На сьогодні померлих від ускладнень, спричинених ковідом, в Україні – 1709,з них 39 – на Тернопільщині. 

Найбільшого поширення COVID-19 слід очікувати під час епідсезону грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, який в Україні відбувається з жовтня по травень.

За його словами, на сьогодні Україна – на 34-му місці у світовому рейтингу за кількістю виявлених випадків COVID-19 (на 8-му у Європі), на 38-му – за смертністю від коронавірусної хвороби (на 15-му у Європі) та на 86-му – за кількістю випадків захворювання на 1 млн населення (на 37-му у Європі). Ляшко також зауважив, що найбільшого поширення COVID-19 слід очікувати під час епідсезону грипу та ГРВІ, який в Україні триває з жовтня по травень.

– Тому нам потрібно серйозніше ставитися до коронавірусної хвороби та готуватися до епідсезону грипу і ГРВІ, в якому буде циркулювати й коронавірусна хвороба, – наголосив заступник міністра.

Фото: УНІАН

Перейти до панелі інструментів