24.04.2024
Здоров’я Новини

Частина Тернопільщини потрапила до червоної, помаранчевої та жовтої карантинних зон: що це означає

Тернопіль – в червоній зоні, Бережани та Бучацький район – у помаранчевій, Бережанський, Гусятинський, Козівський, Лановецький та Чортківський райони  – в жовтій. Відповідне рішення ухвалила державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій. 

Україну поділили на чотири карантинні зони за рівнем захворюваності на COVID-19 – «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». Рішення комісії набуде чинності з 3 серпня, повідомив у Telegram міністр Кабміну Олег Немчінов, пише УНІАН.

«Червона» зона: Луцьк та Тернопіль, Кіцманский район Чернівецької області;

«Помаранчева» зона: Івано-Франківськ, Львів, Бережани Тернопільської області, Луцький та Любешівський райони Волинської області, Тисьменицький район Івано-Франківської області, Миколаївський, Перемишльський та Пустомитівсткий райони Львівської області, Бучацький район Тернопільської області; 

«Жовта» зона: Вінниця та Могилів-Подільський, Вінницький, Калинівський, Крижопільський, Немирівський та Тульчицький райони Вінницької області, Нововолинськ, Горохівський, Кверцівський, Локачинський, Маневицький та Турійський райони Волинської області, Житомир, Бердичів, Малин та Новоград-Волинський, Любарський, Пулинський, Романівський та Черняхівський райони Житомирської області, Берегово, Мукачево, Ужгород, Хуст, Чоп, Берегівський, Великоберезнянський, Виноградівський, Воловецький, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Перечинський, Рахівський, Свалявський, Тячівський, Ужгородський та Хустський райони Закарпатської області, Яремче, Богородчанський, Городенівський, Косівський та Наддвірнянський райони Івано-Франківської області, Жовківський, Яворівський та Кам’яно-бузький райони Львівської області, Бережанський, Гусятинський, Козівський, Лановецький та Чортківський райони Тернопільської області, Глибоцький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський райони Чернівецької області.

Як повідомляє Тернопільська ОДА, рівні епідемічної небезпеки встановлюють на основі кількох показників: завантаженості ліжок у лікарнях хворими на коронавірус, середньої кількості ПЛР та ІФА-тестувань, коефіцієнту виявлення нових хворих та показнику динаміки зростання кількості хворих

Передбачається, що в зеленій зоні будуть діяти наступні правила: носіння масок в громадських місцях, проведення масових заходів не більше 1 особа на 5 м кв, заповненість залів у кінотеатрах та театрах не більше 50 відсотків, перевезення пасажирів у громадському транспорті за кількістю місць для сидіння.

У жовтій зоні окрім обмежень, які діють зеленій зоні, буде обмежене відвідування установ соціального захисту, де перебувають люди похилого віку. У помаранчевій – заборонена робота закладів розміщення (крім готелів), діяльність розважальних закладів, ресторанів вночі, планова госпіталізація, дитячих таборів, масові заходи можуть проводитись з розрахунку не більше 1 людини на 20 кв. м.

В червоній зоні заборонена робота громадського транспорту, закладів освіти, ресторанів та ТРЦ.

Перейти до панелі інструментів