26.04.2024
Новини

Фірму екс-нардепа з Тернопільщини оштрафували за спотворення результатів торгів

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «Інтгеніо» на 136 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Про це повідомляють на офіційному сайті Південно-західного обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Йдеться про бережанке ТОВ «Інтгеніо» та підприємця Гринчука А.Р. із смт. Мельниця-Подільська, Борщівського району.

“Відділення встановило, що суб’єкти господарювання у 2018 році узгодили дії під час проведення Управлінням охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації процедури відкритих торгів із закупівлі робіт «Будівництво амбулаторії по вул. Центральна, 15, в с. Зубрець Бучацького району Тернопільської області». Замовник уклав договір із переможцем торгів – підприємцем Гринчуком А.Р. на суму 8 158 760 грн.” – йдеться у повідомленні. 

ТОВ «Інтгеніо» під час торгів виступило технічним учасником. Товариство подало неповний пакет документів, визначених тендерною документацією Замовника, що є підставою для відхилення тендерної пропозиції, як такої, що не відповідає вимогам законодавства про публічні закупівлі.

Протягом 2018 року товариство не здійснювало роботи, пов’язані з будівництвом, на час подачі тендерної пропозиції на балансі товариства не перебувала жодна комп’ютерна, спеціальна будівельна чи автомобільна техніка.

“Крім того, узгоджена поведінка ТОВ «Інтгеніо» та Гринчука А.Р. підтверджується: наданням тендерних пропозицій в один день, використанням однієї ІР-адреси, застосуванням одного програмного забезпечення при створенні електронних файлів, які подавалися на торги, наданням кошторисних документів з однаковою вартістю витрат та інші. Участь ТОВ «Інтгеніо» була направлена на створення уявної конкуренції та забезпечення перемоги підприємця Гринчука А.Р”, – доводять у комітеті.

Притягнення ТОВ «Інтгеніо» та Гринчука А.Р. до відповідальності за зазначене порушення є підставою для відмови цим суб’єктам господарювання в участі в інших процедурах публічних закупівель та для відхилення їх тендерних пропозицій протягом 3 років.

За даними системи youcontrol, уповноваженою особою ТОВ «Інтгеніо» із статутним капіталом в 1 тис. грн є екс-нардеп від Тернопільщини Тарас Юрик.

 

Перейти до панелі інструментів