20.04.2024
Новини

Затримали чоловіка, який підняв на ноги спецслужби і завдав незручностей десяткам тернополян

У п’ятницю, 24 липня, близько 14 год до співробітників Тернопільського відділу поліції надійшло повідомлення  про закладення вибухового пристрою на колії залізничного вокзалу. На місце події виїжджали усі екстрені служби.

Упродовж двох годин правоохоронці встановили особу додзвонювача та затримали його. Зловмисником виявився 30-річний житель Чортківського району.

З адмінбудівлі вокзалу евакуювали близько пів сотні людей. Вибухотехніки обстежили територію та вибухового пристрою не виявили.

Невдовзі співробітники Тернопільського відділу поліції спільно з працівниками Чортківського відділу поліції встановили особу зловмисника.  Неправдиве повідомлення про мінування надав 30-річний мешканець одного із сіл Чортківського району.

За словами чоловіка, таким чином він вирішив розважитися, дзвінок здійснив із мобільного товариша.

Наразі чортківчанин затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 259 ККУ – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.

 Санкція статті передбачає покарання  – від двох до шести років позбавлення волі.Триває досудове розслідування.

 

 

Перейти до панелі інструментів