19.03.2024
Новини

Спроба приватизувати приміщення в центрі Тернополя за мізерною ціною вилилась у кримінал

Підприємцю повідомлено про підозру у спробі незаконної приватизації майна площею понад 3 тис м кв. в історичній частині Тернополя вартістю понад 30 млн грн.

Як повідомляє пресслужба прокуратури області, за версією слідства, колишній директор підприємства, діючи за попередньою змовою групою осіб, переслідуючи корисливу мету приватизувати за заниженою у понад 7 разів вартістю нежитлові приміщення по вул. І.Франка, підписав завідомо неправдиві документи пронібито проведення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 – Замах на злочин, ч. 2 ст. 233 – Строки звернення до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду за вирішенням трудових спорів, ч .1 ст. 366 КК України – Службове підроблення.

Також, оголошено підозру інженеру технагляду замовника у видачі завідомо підробленого офіційного документа стосовно вказаних приміщень.

Прокуратурою області забезпечено накладення арешту на майно будівлі та вживаються заходи щодо його передачі в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, з метою забезпечення збереження.

Вживаються заходи з метою встановлення інших осіб, причетних до спроби незаконної приватизації нежитлових приміщень в історичній частині м. Тернополя.

Перейти до панелі інструментів