29.03.2024
Новини

“Жах і ганьба”: у Тернополі на одній із вулиць після зливи утворилось озеро і фонтан (фото)

Мешканці будинку на вул. Галицька, 29Б скаржаться на потопи у їхньому дворі після зливи. 

Фото затопленої прибудинкової території опублікував сьогодні у Facebook Микола Бучинський. Згодом цей допис поширила Іванка Бучинська в одній з найпопулярніших груп “Тернопільські плітки”.

“Мешканці хочуть “подякувати” міському голові Тернополя Сергію Надалу та всій Тернопільській міській раді за створення “чудової”, “релаксаційної” зони і запрошує всіх мешканців міста приєднатись та розділити нашу “радість”. Вас очікує “Галицьке озеро”, фонтан “Водоканал Тернопіль”, гірська річка із цілющою водою та водоспад “Капець” та ще багато цікавих розваг”, – написав у дописі Микола Бучинський.

У коментарях користувачі соцмережі пишуть, що такі потопи почалися після того, як у минулому році водоканал в даному місці проводив роботи.

“Після минулорічного риття водоканалом в рази гірше, дорога просідає, з’явилися великі тріщини. І, по суті, цій дорозі лише кілька років, відколи збудований будинок. Забудовник попередньо зробив покриття щебенем, не ідеально, але більш менш рівно. Комунальники перерили і аби як загорнули, з часом воно все розсунулося і просіло. А далі замкнутий круг: водоканал відправляє в міську раду, міськрада до забудовника, забудовник у міську раду. А по суті відправляють нас в д**у. Нічого не робиться, на звернення не відповідають”, – пише Іванка Бучинська.

Також тернополяни застерігають інших жителів міста, щоб перед купівлею житла у новобудовах спершу добре подумали.

“Ганьба! І справді, деякі цілком нормальні дороги беруться по другому колу ремонтувати, щоб списати гроші, а тут багаторічна проблема, до якої міській владі ніби й діла нема!”, – поділилась емоціями в коментарях Ірина Стахурська.

“Жах і ганьба”, – коротко характеризує побачене Орися Моцал.

У міськраді кажуть, ремонтувати прибудинкову територію має не місто, бо новобудова ще не здана в експлуатацію.

– Ремонт прибудинкової ділянки повинен виконати будівельник. Щодо водовідведення – то на цій ділянці планується будувати Галицький колектор. Тендер проведений, але роботи не розпочалися у зв’язку з коронавірусом, – повідомила речниця міської ради Мар’яна Зварич.

Перейти до панелі інструментів