29.03.2024
Культура Новини Файні люди

«Душевно, зі сльозами»: геніальному художнику з Тернопільщини вручили унікальний орден з дорогоцінностями (фото)

У День Конституції митці навідалися до визнаного генія, уродженця Тернопільщини Івана Марчука, щоб вручити йому орден із дорогоцінних металів «За розвиток світового мистецтва»  від міжнародної організації «Кращий художник». Марчуку дістався орден з номером 001, тобто він став першим володарем даної цінної нагороди.

«Бути визнаним державою – це добре, бути визнаним народом – це ще краще, а бути визнаним митцями – іншому художникові велика честь! Наша організація має ордени «За розвиток мистецтва України» і світу, які нам люб’язно розробили і виготовляють у ювелірному домі Kimberli. Отримуватимуть ці нагороди саме ті люди, яких пропонуватиме суспільство, які отримали підтримку в соцмеражах, а потім голосуванням наших поважних членів журі, яке вперше було одностайним», – написав в Фесбуці Голова правління громадської організації «Кращий Художник / The Best Artist»»,
художник Володимир Козюк.
В гості до Марчука прибули митці з різних куточків України.

«Зранку нас гостинно зустрічала Тамара Стрипко, вишуканий сніданок у саду від фанів Івана Степановича, незабутні екскурсії Тарасовими місцями, а потім надзвичайний обід у садибі Івана Степановича, що повільно і ненав’язливо перейшов у вечерю. Зустрів багато знайомих і друзів, з’явилися нові чудові знайомства, під вишукане червоне вино та шашлик час стрімко покотив сонце за горизонт, поблискуючи по шапках черешневих дерев. На другий день ми вже їхали додому, але кожен згадував Івана Степановича, особливо величезне інтерв’ю, яке він нам дав, – душевне, чуттєве, з віршами та сльозою, сльозою генія, що краплею свого моря втопила світ мистецтвом глибини…», – описав візит до шеніаьного художника Козюк.

Фото: Володимир Козюк.

Перейти до панелі інструментів