29.03.2024
Новини

“Дякуємо, що оберігав наш спокій”: на Сході загинув 37-річний боєць з Тернопільщини

Сержант 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар” Іван Дедюх з Тернопільщини загинув 27 червня на Донбасі. Про це повідомила у соцмережі Фейсбук волонтерка Христина Феціца.

“Життєрадісний, веселий, добрий! Ще кілька днів тому були в тебе, а сьогодні тебе вже немає… Повірити важко… Слів не вистачає… Спочивай з миром. Світла пам‘ять тобі, Ваня!”, – написала вона.

Слова співчуття у соцмережі висловлюють сотні людей, які знали бійця.

“Загинув Герой України! Наш захисник! Іван Дедюх! Любий дядько, брат, син і тато! Ми тебе любимо, не віримо що таке сталось! Тобі було всього навсього 37 років! Дякуємо, що оберігав наш спокій, тепер ти в кращому світі, спочивай з миром! Твоя війна закінчилась”, – пише Diana Dovhan.

“На початку року до нас приїздив отець Андрій Любунь – настоятель каплиці-пантеону загиблим воїнам в АТО у селі Лішня Кременецького району , а з ним був Іван Дедюх, ветеран АТО. Так трапилося, що вони в мене зупинилися і ми ввечері довго сиділи на кухні і до ночі говорили про життя, про війну і що треба зробити, щоб її припинити і Іван сказав: “Я знову підпишу контракт, бо треба захищати країну “…І ось його нема…Серце крається від болю…Дякуємо тобі ВОЇН…Плачемо – батькам співчуваємо”, – написала Людмила Житнікова.

Іван Дедюх народився 21 січня 1983 року. На Донбасі воював з 2014 року.

Як повідомляли раніше у прес-службі Операції об’єднаних сил, 27 червня біля Старогнатівки внаслідок розриву невідомого боєприпасу було поранено двох українських військових. Один з них помер через множинні осколкові поранення, другого доставили до лікувального закладу.

Де і коли поховають Івана Дедюха, наразі невідомо. Про це повідомимо згодом.

Колектив інтернет-видання Терміново щиро співчуває рідним і близьким Івана Дедюха. Вічна пам’ять Герою…
Перейти до панелі інструментів