19.04.2024
Новини

Село лишили без пасовищ: райрада поскаржилась Зеленському на дії обласного Держгеокадастру

У жителів села Малі Заліщики Бучацького району Держгеокадастр забрав пасовище та землі запасу і тепер люди залишилися без господарств, а сільський бюджет без бази оподаткування. З такою скаргою громада звернулася до депутатів Бучацької районної ради, а ті просять президента вплинути на ситуацію.

Як повідомляє прес-служба Бучацької райради, землі у селі Малі Заліщики, що використовувались як пасовище, були роздані згідно рішень Головного управління Держгеокадастру. Громада села залишилась без пасовищ та земель запасу, а, отже, без можливості розвивати фермерські та особисті господарства, сільський бюджет – без бази оподаткування, а населений пункт – без можливості соціально-економічного розвитку. Жителі села поставлені перед фактом і дізнаються про це лише, коли пасовище починають розорювати. Аналогічні випадки відбуваються і в інших селах Бучацького району.

Депутати Бучацької районної ради вважають діяльність Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області такою, що суперечить інтересам сільських громад та, відповідно, просять Президента вплинути на дану ситуацію та доручити компетентним органам перевірити законність вчинених дій.

На четвертому пленарному засіданні 36 сесії Бучацької районної ради, яка відбулась 19 червня 2020 року, депутатами ради прийнято звернення до Президента України В.О. Зеленського щодо дій Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області з розпорядженнями землями за межами населених пунктів, що призвело до значної соціальної напруги.

 

Звернення до Президента

На четвертому пленарному засіданні 36 сесії Бучацької районної ради, яка відбулась 19 червня 2020 року, депутатами ради прийнято звернення до Президента України В.О. Зеленського щодо дій Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області з розпорядженнями землями за межами населених пунктів, що призвело до значної соціальної напруги. Так, до районної ради звернулись жителі с.Малі Заліщики із зверненням про допомогу, оскільки землі, що використовувались як пасовище, були роздані згідно рішень Головного управління Держгеокадастру. Громада села залишилась без пасовищ та земель запасу, а, отже, без можливості розвивати фермерські та особисті господарства, сільський бюджет – без бази оподаткування, а населений пункт – без можливості соціально-економічного розвитку. Жителі села поставлені перед фактом і дізнаються про це лише, коли пасовище починають розорювати. Аналогічні випадки відбуваються і в інших селах Бучацького району. Депутати Бучацької районної ради вважають діяльність Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області такою, що суперечить інтересам сільських громад та, відповідно, просять Президента вплинути на дану ситуацію та доручити компетентним органам перевірити законність вчинених дій.

Опубліковано Бучацька районна рада Понеділок, 22 червня 2020 р.

Перейти до панелі інструментів