28.03.2024
Новини

Прем’єр-міністр заявив про другу хвилю COVID і анонсував жорсткіший карантин

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну заявив, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності на COVID-19. За словами прем’єра, вже у двох областях України наповнення лікарень хворими на COVID-19 становить більше 50%.

Як повідомляє УНІАН, Шмигаль наголосив, що сьогодні майже тисяча хворих, підтверджена тестуванням і це надзвичайно тривожний сигнал.

– Лікарі називають, що це стало результатом недотримання карантинних правил, правил дистанціювання, маскового режиму, дезінфекції. Ми сьогодні отримуємо початок чергової – першої або другої, як хочете, можна це назвати, хвилі захворюваності. Порятунок єдиний – це соціальна дистанція, дезінфекція, масковий режим, дотримання всіх правил, озвучених МОЗ, – зазначив прем’єр. І додав, що не дивлячись на те, що на вулиці спека, коронавірус стійкий до температури, до ультрафіолету й обирає собі нових і нових жертв.

Також прем’єр наголосив, що уряд буде посилювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

– Звертаюсь до пана Віктора Ляшка (головного санітарного лікаря – ред). В регіони для контролю має виїжджати керівництво МОЗ на чолі з головним санітарним лікарем. Так само буде посилено контроль з боку Національної поліції та Держпродспоживслужби. Сьогодні всі відповідні наради були проведені, і ми будемо діяти жорсткіше, щоб українці були в безпеці, – сказав Шмигаль.

Він дав доручення міністру охорони здоров’я Максиму Степанову та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень в регіонах.

Перейти до панелі інструментів