20.04.2024
Новини

В Міносвіти поснили, як абітурієнтам подавати онлайн-заявку на вступ до вишу

Міносвіти затвердило порядок подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти України в 2020 році. Документ визначає механізм подання заяв про вступ в електронній формі абітурієнтами, які мають намір вступати на навчання до закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Для подання електронних заяв вступнику необхідно зареєструвати особистий електронний кабінет до Єдиної державної електронної бази з питань освіти, обрати заклад вищої освіти, освітній ступінь, конкурсну пропозицію та встановити пріоритетність заяви для участі у відборі для зарахування на місця за державним або регіональним замовленням.

Реєстрація електронних заяв для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста на основі повної загальної середньої освіти розпочнеться 12 липня о 8.00.

Реєструвати особисті електронні кабінети на інтернет-сайті вступники мають можливість до 25 липня, а подавати через зареєстровані електронні кабінети заяви можна буде до 18-ї години 26 липня.

Як відомо, у зв’язку з карантинними заходами, змін зазнали терміни проведення вступної кампанії у 2020 році – усі дати зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації.

Так, для вступників на основі ПЗСО реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти.

Перейти до панелі інструментів