26.04.2024
Вибори-2020 Новини

На Тернопільщині Зе-команда обіцяє громадський аудит кандидатів, щоб забезпечити якість списків

Із створенням обласного осередку партії «Слуга народу», на Тернопільщині розпочався відбір кандидатів, яких політична сила делегуватиме у місцеві ради.

– Люди завжди голосують за одних і тих самих. Це при тому, що нерідко ці досвідчені політики приносять більше шкоди, оскільки схильні до корупції та розкрадань, – каже новообраний голова обласної організації «СН», нардеп Володимир Гевко. – Тому ми старатимемось привести в ради нові обличчя. Не зважаючи на здобуті перемоги на президентських і парламентських виборах, ми не втрачаємо землі під ногами. Усвідомлюємо, який об’єм роботи нас чекає, щоб завести в ради порядних і гідних людей.

Водночас в партії зауважують, що розраховують не лише на абсолютно нові обличчя. В свої лавах бачать і успішних бізнесменів, які створюють робочі місця, і якісних управлінців, які можуть похвалитися досягнутими результатами, і представників інтелігенції, зокрема вчителів і лікарів, яких добре знають в громадах.

– Тобто ми орієнтуємось на авторитетних і місцевих, яких люди знають і поважають, – зауважує нардеп, член ради обласної організації «СН» Євгенія Кравчук. –  Коли у нас вже будуть затверджені списки кандидатів, ми їх розмістимо у вільному доступі.

Завдяки цьому у партії хочуть влаштувати такий собі «громадський аудит», адже кожен зможе вивчити списки. І якщо будуть зауваження до якогось кандидата, їх буде змога висловити. Також жителям області пропонують звертатися в громадські приймальні чи безпосередньо до нардепів від Тернопільщині на їх сторінках у соцмережах і повідомляти, які саме наболілі проблеми потребують вирішення в першу чергу.

Присутній на зустрічі голова Укравтодору Олександр Кубраков підкреслив, що одну з них – стан доріг –  цьогоріч в області вирішуватимуть досить масштабно.

– На дороги Тернопільщини буде скеровано 2,8 млрд грн, тобто область далеко не обділена увагою в контексті ремонтних робіт, навпаки. Головним пріоритетом буде траса М-19, напрямок Тернопіль-Заліщики. Десь проведемо капітальний ремонт, десь – середній, і до кінця року ця траса буде в нормальному стані, – запевнив Олександр Кубраков.

На необхідності відновлювати інфраструктуру в області наголосив і Володимир Гевко.

– На місцях залишилося багато керівників, які звикли розкрадати. Ми ж націлені на розбудову. Тому залучатимемо в наші ряди прогресивних, активних і порядних, які хочуть змінювати систему, змінювати на краще свій край, – сказав Володимир Гевко. – Розраховуємо, що саме таких людей буде більшість в оновлених місцевих радах.

Відбудуться місцеві вибори найімовірніше таки у жовтні, як і заплановано, незважаючи на епідемію коронавірусу.

– Шанси того, що вибори будуть перенесені, – мінімальні. Хіба вже надто зросте захворюваність, – каже Євгенія Кравчук. – Загалом є бачення, що на дільницях можна створити умови, щоб не було сильних скупчень. При потребі дільниці в день виборів працюватимуть довше.

Перейти до панелі інструментів