25.04.2024
Новини Оперативно

У Тернопільському районі відмінили послаблення карантину

Через велике застілля в одному з сіл Великогаївської ОТГ у Тернопільському районі скасували послаблення карантину. 

Таке рішення прийняли 12 червня на позачерговому засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській райдержадміністрації. Пов’язане воно з погіршенням епідемічної ситуації, збільшенням кількості хворих на коронавірусну хворобу та перевищенням показника інцидентності на території району.

Як повідомляє прес-служба Тернопільської РДА, за результатами засідання комісії вирішили частково припинити послаблення карантину на території Тернопільського району, введені в дію з 1 та 5 червня 2020 року.

Зокрема, зупинили перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Тернопільського району, а саме: №15-15/1 Тернопіль-Баворів та №15-15/2 Тернопіль-Баворів (Застав’є). А перевізників мають перевірити на виконання правил перевезення пасажирів в умовах карантину. У разі виявлення порушень винних осіб притягуватимуть до відповідальності.

У всіх установах та підприємствах на території районі обов’язкове дотримання маскового режиму, проведення температурного скринінгу працівників, негайно відправляти на самоізоляцію працівників з ознаками захворювання та проводити необхідні заходи для запобігання розповсюдженню інфекції.

Виконавчим комітетам сільських, селищних рад району рекомендовано:

– забезпечити на своїх територіях функціонування закладів торгівлі та громадського харчування з дотриманням карантинних вимог;

– до 22 червня 2020 року утриматись від початку функціонування дошкільних навчальних закладів на своїх територіях

До окремого розпорядження припиняють проведення масових заходів спортивного та культурно-розважального спрямування. Поліція посилить контроль за дотриманням режиму самоізоляції та карантинних обмежень на території району.

 

Перейти до панелі інструментів