24.04.2024
Новини

На Тернопільщині залишиться лише 3 райони – рішення Кабміну

Кабмін затвердив новий проєкт районування областей. Ним передбачено створення 129 районів, з яких 10 районів у Автономній Республіці Крим, а 7 на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, та ліквідувати існуючі 490 районів.

Як повідомляє УНІАН, відповідну постанову про утворення та ліквідацію районів уряд схвалив  позачерговому засіданні 12 червня.

Згідно із проєктом уряду, у Тернопільській області буде 3 райони: Тернопільський, Кременецький та Чортківський.

Щодо інших областей, то на Вінниччині буде 5 районів, у Волинській області – 4 райони, у Дніпропетровській області – 6 районів, у Донецькій області – 8 районів, у Житомирській області – 4 райони, у Закарпатській області – 5 районів, у Запорізькій області – 5 районів, в Івано-Франківській області – 5 районів, у Київській області – 6 районів, у Кіровоградській області – 4 райони, у Луганській області – 8 районів, у Львівській – 7 районів, у Миколаївській – 4 райони, в Одеській – 6 районів, у Полтавській – 4 райони, у Рівненській – 4 райони, у Сумській – 5 районів, у Харківській області – 7 районів, у Херсонській області – 3 райони, у Хмельницькій області – 5 районів, у Черкаській області – 4 райони, у Чернівецькій області – 3 райони, у Чернігівській області – 4 райони.

Фото: ЗЗ

 

 

Перейти до панелі інструментів