20.04.2024
Здоров’я Новини Оперативно

Поліція розпочала перевірку з приводу масового застілля, з яким пов’язують спалах коронавірусу на Тернопільщині

Попри вчорашню заяву голови обласного оперативного штабу для боротьби з коронавірусом Оксани Чайчук, що матеріали щодо проведення масового святкування ювілею вже передали правоохоронцям, в поліції звернення зареєстрували з даного приводу аж сьогодні.

– Всі матеріали надійшли в четвер, близько 10 год ранку, – розповів речник ГУ НП в Тернопільській області Сергій Крета. – Очевидно, до цього дозбирували необхідні дані.

Як розповіли у поліції, після спалаху почалася перевірка, бо надійшла інформація про проведення ювілею.

– Тож наразі перевіряють чи це справді має причинно-наслідковий зв’язок, – коментують в поліції.

Спалах коранавірусної інфекції трапився наприкінці травня у селах Заств‘є, Баворів, Прошова, Дичків, що на території Великогаївської об’єднаної територіальної громади. Загалом було підтверджено 28 випадків, повідомляють правоохоронці.

Співробітники Тернопільського відділення поліції отримали інформацію, що 22 травня у селі Баворів місцевий підприємець гучно святкував свій день народження, куди були запрошені шістдесят гостей. Дійство відбувалося в орендованому приміщенні столової. На той час, згідно з карантинними нормами, проводити такі заходи було заборонено. Чи пов’язаний сплеск захворюваності зі святкуванням, поліцейські встановлюють.

Наразі дані ще не вносили в єдиний реєстр досудових розслідувань. Тому й про відповідальність за порушення карантинних вимог не говорять.

Нагадаємо, вчора начальник міського управління охорони здоров’я Василь Даньчак повідомив, що в місті є два спалахи коронавірусу. Один із них, за його даними, спричинений масовим святкуванням ювілею.

Слова Даньчака підтвердила Оксана Чайчук. Вона наголосила, що на святкуванні було понад 50 людей. Із них коронавірус підтвердили вже в 29. Ввечері того ж дня заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев навів виданню “20 хвилин” дещо інші цифри: 55 запрошених на ювілей коронавірус підтвердили вже у 37 осіб.

Перейти до панелі інструментів