28.03.2024
Новини

Відзавтра тернополянам офіційно дозволять купатись та засмагати на Циганці

З 11 червня на пляжі “Циганка” розпочинається купальний сезон, який триватиме до 1 вересня 2020 року.

Відповідне рішення прийняли на черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Рішення стосується лише “Циганки”, оскільки, як повідомляє прес-служба міської ради, це пляж комунального підпорядкування, а “Дальній пляж” орендує підприємець. Але зазначають, що “Дальній” теж запрацює.

Щодо “Циганки”, то впродовж купального сезону на пляжі функціонуватиме рятувальний пост ІІІ категорії з чергуванням матросів-рятувальників згідно із графіком:  понеділок – субота з 11.00 до 21.00, неділя – з 9.00 до 21.00.

“В рамках підготовки до купального сезону провели обстеження та очищення дна акваторії біля пляжу “Циганка” від сторонніх предметів та визначено буйками ту частину водойми, яка відведена для купання людей, а також провели роботи з влаштуванню пляжу і розміщення інформаційних табличок про дотримання протиепідемічних заходів під час перебування на пляжі”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до вимог головного санітарного лікаря України, в період купального сезону на Тернопільському ставі буде вжито всіх необхідних протиепідемічних заходів.

Важливими рекомендаціями для пляжного відпочинку в умовах карантину та пандемії коронавірусу є:

— людям з групи ризику (старше 60 років і з хронічними захворюваннями) відвідувати пляж не рекомендується;

— іншим відпочивальникам необхідно дотримуватися соціальної дистанції в два метри;

— дотримуватися правил особистої гігієни;

— персонал пляжу повинен носити маски.

У міськраді звертаються до відпочивальників з проханням дотримуватися карантинних обмежень та пам’ятати про правила поводження на воді: заборонено запливати за буйки, пірнати у незнайомих місцях та заходити у воду в нетверезому стані.

Перейти до панелі інструментів