19.04.2024
Новини

Як на Тернопільщині “миші з’їли” 150 вагонів державного зерна

За фактом привласнення майна Держрезерву відкрито кримінальне провадження. 800 мільйонів гривень збитків – такий результат аудиту.

За фактом наданої інформації колишнім керівником Держрезерву Ярославом Погорілим про виявлену аудиторською службою недостачу розпочато досудове розслідування. Про це повідомив радник міністра МВС Михайло Апостол.

– Недостача майже 2700 вагонів зерна, яке повинно знаходитися на зберіганні у Держрезерві. Сума збитків – більше 800 мільйонів гривень. Лише зі складів територіальної структури Держрезерву у Тернопільській області, звідки я родом, зникло пшениці, яка помістилася б у 150 вагонів-зерновозів, – повідомив Апостол.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Фото: Агро

Перейти до панелі інструментів