29.03.2024
Вибори-2020 Новини Політика

Нардеп з Тернопільщини вкотре змінив політичний окрас

Сьогодні на Тернопільщині презентували новий політичний проект «За майбутнє», який має намір взяти участь у жовтневих виборах до місцевих рад. Структура є таким собі політичним вінігретом виходців з різних партій, іноді навіть політичних опонентів.

Нова партія була створена 20 травня. Очолив її нардеп з Волині Ігор Палиця. За даними Української правди, саме Палиці президент України Володимир Зеленський на березневій зустрічі з олігархами доручив бути куратором Тернопільщини, однак, за джерелами УП, чинний голова ТОДА Володимир Труш начебто відмовився співпрацювати з нардепом.

Обласний осередок нової партії очолив депутат обласної ради Володимир Болєщук (екс-УНП, згодом позапартійний), його заступником призначено теж депутата облради Андрія Цибульського (Укроп,  в минулому – помічник нардепа Ігора Побера (УДАР, БПП “Солідарність”) на громадських засдах, ще раніше – член молодіжного крила партії “Батьківщина” ВМГО “Батьківщина молода”).

Болєщука та Цибульського як лідерів ЗМ в області представив сьогодні журналістам аграрій та нардеп Іван Чайківський.

Він обраний народним депутатом 9 скликання по 165 округу (Тернопільська область) як самовисуванець та член Аграрної партії України. Був заступником голови Аграрної партії.

У 2012 році, за даними проекту Чесно, Чайківський безуспішно балотувався до Верховної Ради 7 скликання по 165 округу (Тернопільська область) як самовисуванець, ще раніше у 2010 році був обраний депутатом Тернопільської районної ради по 26 округу (с. Настасів), очолював фракцію «Партії регіонів» у районній раді.

Перейти до панелі інструментів