28.03.2024
Новини

Протест, обурення, поліція: у Тернополі учні автошколи шоковані перспективою лишитися без водійських прав 

Учні тернопільської обласної автошколи ВСА, що на вул. Польового, не можуть завершити навчання та отримати водійські посвідчення. Виявилося, що акредитація автошколи закінчилася ще у листопаді 2019 року. Відтак учні навіть не внесені у відповідну базу сервісного центру МВС. 

Вранці 1 червня обурені учні двох груп зібралися під автошколою, аби вирішити, що робити далі. Вони написали колективну заяву у поліцію щодо ситуації, в яку потрапили. Також хочуть повернути кошти, які вклали у навчання. Планують вступати у інші автошколи і шкодують про витрачені зусилля та час. 

Люди кажуть, що довірились школі і сподівалися отримати водійські права вчасно. Про те, що школа не має акредитації, не знали. Поспілкуватися з директоркою обласної автошколи учням не вдалося. Школа зачинена, на най вивіска, що заклад на карантині до 22 червня. 

– В кінці лютого я оплатила за навчання 4900 грн. Ми пройшли вже половину занять із водіння і тут дізнаємося, що наша група не зареєстрована і таких студентів як ми, немає, – каже Ірина Сухомлин. – Зараз ми хочемо повернути наші кошти і пройти навчання в іншій автошколі. Сподіваємось на вирішення цієї ситуації від поліції. 

Люди кажуть, що до самого навчання у школі претензій не мають, все було добре. 

На виклик учнів автошколи приїхав екіпаж патрульної поліції, заступник начальника міського відділу поліції та керівник поліції діалогу. 

– За фактом звернення громадян на лінію “102” ми приймаємо заяву і будемо проводити перевірку та зв’язуватись з керівництвом автошколи, – повідомив начальник сектору превентивної комунікації Тернопільського міського відділу поліції Володимир Кравчук. – Лише після цього зможемо прийняти рішення, чи порушувати кримінальне  провадження.

Детальніше про ситуацію читайте у матеріалі Терміново згодом.

Фото: Євгенія Цебрій

Перейти до панелі інструментів