20.04.2024
Новини

Відзавтра працюватимуть спортзали та відновляться міжобласні перевезення

Про пом’якшення карантину з 1 червня нагадав під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

– Буде дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів. Також починається міжобласне сполучення всіма видами транспорту, – сказав Степанов. – Міністерство охорони здоров’я надало рекомендації щодо користування спортзалами, фітнес-центрами та басейнами.

При вході у фітнес-центри в обов’язковому порядку рекомендовано проведення температурного скринінгу. У випадку, коли температура людини 37,2° C і вище, то ця людина не може допускатися до спортивних занять. Т рекомендовано перебування однієї особи на 10 кв. м.

Степанов нагадав, що обов’язково на вході до закладу мають бути антисептики, якими повинні користуватися відвідувачі. Крім того, працівники закладів повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор.

– Функціонування басейнів дозволено з певними обмеженнями щодо кількості людей, які перебувають на одній доріжці, – зазначив міністр. – На період карантину забороняється в фітнес-центрах використання багаторазових рушників, тобто треба користуватися виключно персональними рушниками. Також забороняється використання спа-зон.

При цьому він наголосив, що не у всіх областях послаблено карантин. Тернопільщина у списику областей, в яких епідоміологічна ситуація дозволяє пом’якшення.

Фото: Суспільне

Перейти до панелі інструментів