28.03.2024
Новини

У Тернополі з серйозними опіками госпіталізували 14-річного хлопчика, якого вдарило струмом на залізниці

Нещасний випадок трапився 25 травня на території ВП “Пасажирське вагонне ДЕПО Тернопіль”, що на вул. Бродівській. У 14-річного хлопця електричні опіки приблизно 30 % тіла. Що саме трапилося хлопець не пам’ятає.

Виклик на вулицю Бродівську стосовно травми у дитини в “швидкій” отримали о 16.49.

– Люди, які викликали “швидку” вказали домашню адресу. Але медики не доїхали на вказану адресу, оскільки їх на дорозі перепинили – це були батьки потрепілого підлітка разом з ним, – повідомила “Терміново” заступник директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. – Потерпілому хлопчику 14 років. Він не міг пояснити, що з ним сталося. Стверджував, що не пам’ятає.

На місці батьки розповіли медикам, що саме друзі їхнього сина повідомили їм про те, що той постраждав. І ті уже забрали дитину із колій та викликали “швидку”. Друзів на момент приїзду “швидкої” на місці події уже не було.

– У хлочика діагностували електротравму, електричні опіки приблизно 30 відсотків тіла, – каже Ганна Мончак. – Це спина, обличчя, грудна клітка, права рука. Також є підозра черпно-мозкової травми та струсу головного мозку. Дитина була у свідомості, але стан розцінюють, як важкий.

Хлопця доставили у Тернопільську обласну дитячу лікарню.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, за попередніми даними, підліток ще з двома друзями прогулювалися на території  залізничного депо. Зі слів товаришів потерпілого, хлопець хотів сфотографуватися та піднявся сходами на дах вагону. Від різкого удару струмом його відкинуло на землю.
Відомості за даним фактом внесено до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Триває перевірка.
Правоохоронці застерігають підлітків від необдуманих вчинків. Варто пам’ятати, що прогулянки на даху потягу можуть бути смертельно небезпечними. Також звертаються до батьків: цікавтеся дозвіллям своїх дітей, аби попередити подібні ситуації.

Фото: ГУ Нацполіції

Перейти до панелі інструментів