29.03.2024
Новини

У Тернополі хочуть змінити тарифи на воду, 27 травня – громадські слухання

Питання щодо необхідності встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2021 рік обговорюватимуть 27 травня. Відкриті громадські обговорення розпочнуться о 10.00 актовій залі КП “Тернопільводоканал”, що на вул.Танцорова,7 .

Як повідомляє прес-служба “Водоканалу”, споживачі можуть надсилати свої зауваження та пропозиції на поштову адресу: вул.Танцорова,7 м.Тернопіль, 46008, Україна або на електрону адресу pev@vodokanal.te.ua із зазначенням в темі листа “Зауваження до проекту тарифів на 2021 рік” до 26 травня 2020 року 17.00 год.

Заявки для участі в громадських обговореннях приймаються до 26 травня 2020 року 17.00 год. на поштову адресу: вул.Танцорова,7 м.Тернопіль, 46008, Україна або на електрону адресу pev@vodokanal.te.ua із зазначенням в темі листа “Участь у громадських обговореннях тарифів на 2021 рік”

У зв’язку із забороною Уряду проведення масових заходів, в яких бере участь понад 10 осіб, при перевищені кількості 10 заявок Громадські обговорення будуть проводитися в режимі онлайн.

Згідно поданих розрахунків плановий тариф становитиме:

– на централізоване водопостачання —13,635 грн.(без ПДВ);

 на централізоване водовідведення —15,379 грн.(без ПДВ);

У повідомленні на офіційному сайті “Водоканалу” йдеться про те, що складові тарифу розраховувались з врахуванням витрати на електроенергію та амортизацію — в зв’язку з придбанням нових основних засобів в проекті тарифів ця сума становить 7,5 млн.грн. Враховували ще податки, ціни на паливно-мастильні матеріали, витрати на оплату праці та відрахування на соціальні заходи. Також, в проекті тарифу враховано повернення тіла кредиту та відсотків за користуванням кредитом Світового банку, в рамках участі комунального підприємства “Тернопільводоканал” у інвестиційному проекті “Проект розвитку міської інфраструктури – 2”.

Впорядкування тарифів, як кажуть у “Водоканалі” забезпечить утримання якості надання послуг водопостачання та водовідведення на рівні нормативної, дотримування та виконання норм трудового законодавства та Колективного договору. А також беззбиткову діяльність КП.

Рентабельність в даних тарифах планується в розмірі необхідному для повернення основної суми запозичень за кредитом Світового банку.

Фото: Волинскі  новини

Перейти до панелі інструментів